Tort cu crema dubla de ciocolata

de Miha in Torturi, 3 Aug 2010 | 17058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie+50 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata lapte+ 50 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema dubla de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La sfarsit, adaugam bilutele de ciocolata.

Compozitia se coace la foc mediu intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata amaruie se topeste la foc mic impreuna cu 50 ml frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Se procedeaza intocmai si cu ciocolata cu lapte.

Frisca rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga o lingura zahara ( pudra) si se omogenizeaza, mixand usor. Mascarponele se mixeaza, apoi se amesteca cu frisca batuta. Compozitia se imparte in 2. In una din ele vom pune ciocolata amaruie, in cealalta ciocolata cu lapte.

Blatul copt si racit se taie in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara punem un prim blat, o parte de crema, al doilea blat si cealalta crema. Acoperim cu cel de-al treilea blat si dam la rece pentru cateva ore.

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si bilute cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema dubla de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Joly