Tort cu crema de zmeura si ciocolata

de Ela68 in Torturi, 21 Feb 2013 | 10425 vizualizari

 

Ketona din zmeurica sper sa-si faca treaba si sa nu ne ingrasam de la o feliuta din acest minunat tort.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua,
  • 1 lingura ulei,
  • 230 gr zahar ,
  • 2 linguri cacao,
  • 5 linguri faina,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 50 gr ciocolata.
  • Crema de ciocolata :
  • 250 ml frisca lichida,
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • Crema de zmeura :
  • sirop de zmeura din 500 gr zmeura si 200 gr zahar,
  • 400 gr iaurt gras,
  • 100 gr zahar,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 foi gelatina.
  • Siropul :
  • 125 gr zahar cu 250 ml apa, sau preparat din zahar ars
  • Jeleul de zmeura :
  • 250 ml sirop de zmeura ( cel pe care l-am oprit ),
  • 2 linguri de zahar,
  • 1 foaie de gelatina.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zmeura si ciocolata:

Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cele doua linguri de cacao, amestecandu-le usor cu un tel, apoi ciocolata rupta in bucatele mici.Se toarna aluatul intr-o forma de 24 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 30-40 min in cuptorul preincalzit. Apoi se lasa la racit si se imparte in doua.

Crema de ciocolata : Se pun pe foc mic  ingredientele pana la topirea ciocolatei,amestecand continuu,(fara a ajunge la punctul de fierbere), se lasa la racit si se mixeaza.

Crema de zmeura : Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute.

Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura.

Continuam prepararea cremei. Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste. Iaurtul, se amesteca cu zaharul . Se adauga doua linguri peste gelatina calda, dupa care turnam gelatina cu cele doua linguri de iaurt in toata compozitia de iaurt. Preparam frisca, apoi o adaugam peste iaurt.

Se opresc 250 ml sirop de zmeura pentru jeleul de deasupra, iar ce ramane amestecam cu crema de iaurt si frisca.

Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam crema de iaurt peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste. Punem cateva zmeurici deasupra ( eu am avut si cateva afine ) apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam, urmand deasupra crema de ciocolata. Dam din nou la frigider pana ce crema de ciocolata se intareste.

Jeleul de deasupra : Se incalzeste sucul, se adauga zaharul si gelatina hidratata. Cand incepe sa se raceasca si prinde consistenta se toarna peste crema de ciocolata si se pune in frigider pana se intareste.

Se orneaza cu "pastilute" de ciocolata alba peste care punem cate-o zmeurica si eventual cateva frunze de menta.

TIPS-URI

1

atentie la jeleul de deasupra. se toarna deasupra cand inca este cald, ca sa se raceasca frumos, oglinda. Eu l-am lasat prea mult si am gresit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 16:01

mmm...delicios

Giana 1

21.05.2014, 12:09

Ce bine arata

Ela68 1

21.05.2014, 13:16

ohooo, de cand e facut, eram incepatoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort double mousse