Tort cu crema de iaurt

de papabundetot in Torturi, 16 Iun 2013 | 9035 vizualizari

 

Iata ca m-am facut fetita mare ….azi implinesc 37 ani si merit un tort deosebit zic eu…:),asa ca am trecut la treaba sa mi-l fac daca tot am pretentii

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat am folosit:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina 650
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei.
  • la crema….am folosit:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr iaurt
  • esenta vanilie
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingura ness
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt:

Pentru blat:

Am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma tare si la urma am adaugat zaharul, am mai amestecat pana cand zaharul s-a topit. Separat galbenusul l-am amestecat cu uleiul pe care l-am adaugat treptat, asa cum procedam la maioneza si am amestecat pana cand s-a ingrosat un pic .Amestecam apoi galbenusurile cu bezeaua formata din albusuri si zahar, adaugam faina (tot asa incet si pe rand) si la urma cacao. Am amestecat compozitia pana cand s-a omogenizat frumos si am dat-o la copt.

Pentru  crema:

Frisca se bate pana cand se intareste, adaugam apoi zaharul (tos si cel vanilat), separat iaurtul se amesteca cu gelatina (pregatita conform indicatiilor de pe ambalaj), adaugam apoi compozitia peste frisca, punem si nesul, amestecam bine si gata.

Intre timp blatul s-a copt si s-a si racit, turnam crema de iaurt peste blat (totul este intr-o forma de tort detasabila) si lasam in frigider 4-5 ore pentru ca gelatina sa isi faca treaba. Dupa ce tortul s-a intarit, l-am scos din forma detasabila,l-am pus pe un platou si am decorat cu ciocolata rasa, se mai poate si cu boabe de cafea daca aveti sau cu orice va lasa imaginatia 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Orange Delight