Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide

de Merisor in Torturi, 22 Iul 2012 | 52583 vizualizari

COMENTARII (84)

Merisor 1

16.05.2013, 09:29

Camelia si eu

camelia75 1

16.05.2013, 09:38

Merisor,eu cand am ceva bun in frigider,nu ma pot culca noaptea pana nu-l dau gata.)

adry88 1

16.05.2013, 09:38

super bun!

diaconta 1

16.05.2013, 09:41

camelia75



16.05.2013, 09:38
Merisor,eu cand am ceva bun in frigider,nu ma pot culca noaptea pana nu-l dau gata
Ntz ntz ce fete rele)) si cand te gandesti ca eu ma ingras si nu fac de-astea

lauratm 1

16.05.2013, 10:23

ce reteta faina - simpla si arata bine si de buna ce sa mai vorbim ! ms ! fac si eu weekendul asta !

Merisor 1

16.05.2013, 11:09

Lauratm, intr-adevar este bun si racoros

neverendingtrust 1

18.05.2013, 12:36

am tortul la cuptor...sper sa iasa pentru ca am aruncat deja 6 oua...am facut a 2a oara blatul cu cateva ajustari...

gyorgya_love 1

18.05.2013, 13:26

Nu se amesteca compozitile daca punem una peste alta?
Tie ti-au iesit sper sa imi iasa si mie

neverendingtrust 1

18.05.2013, 18:08

gata...am facut tortul... am inlocuit crema de vanilie cu frisca...si stafidele cu ciocolata rasa...foarte fain!!!
nu se amesteca compozitiile...

mena29 1

05.06.2013, 07:35

Suuper!

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 20:55

delicios

JuliaLiz 1

28.12.2013, 22:17

La cate grade setam cuptorul?

babi5 1

28.12.2013, 22:34

Merisor 1

28.12.2013, 22:50

Julia, eu am avut cuptor pe gaze atunci acum am electric si setez doar la 180

cipribm 1

28.12.2013, 23:00

Cata esenta? 1 lingura in fiecare? cata coaja de lamaie/portocala? vreau sa il fac si nu vreau sa pun prea mult sau prea putin. Cipri

Merisor 1

28.12.2013, 23:13

Cipribm, nu punem esenta cu lingura, eu picur din sticluta, dar nu mai mult de o lingurita, iar coaja rasa, se presara cate putin din fiecare, 1/4 de lamaie si 1/4 de portocala.
La crema se pune 1 lamaie, dar depinde si de preferintele fiecaruia.

botcrina 1

29.12.2013, 12:07

Micutza Luana 1

29.12.2013, 12:52

mama ce bun e

cipribm 1

03.01.2014, 09:29

La multi ani!
Am facut tortul, per total e ok, dar crema de zahar ars nu are un gust prea bun, duce a omleta la gust. in reteta nu sunt instructiuni pt crema asta, cum trebuie facuta?

Merisor 1

03.01.2014, 09:38

Vai, Cipribm omleta zici? )
Uite, astea erau instructiunile scrise: "Pentru crema de zahar ars se amesteca ouale cu zaharul, esenta si laptele rece.", recunosc nu e prea explicit ca pentru incepatori, dar totusi se poate intelege, cred
Eu fac acest tort de peste 20 de ani si imi reuseste de fiecare data

cipribm 1

03.01.2014, 11:05

Da, si eu le-am amestecat toate la gramada in lipsa de alte instructiuni. Ma gandeam ca poate trebuie separate albusurile, batute separat...sau ceva. gustata impreuna cu blatul si crema de vanilie, nu se simte, dar gustata separat, are un gust ciudat. nici macar esenta nu se simte. in schimb, ca si consistenta si aspect, a fost super. voi pune poze

Merisor 1

03.01.2014, 11:39

La crema de zahar ars nu se separa albusurile de galbenusuri, se bat bine ouale intregi cu zaharul pana acesta se dizolva, apoi se adauga laptele, sare si esenta, dar ai dreptate, esenta nu prea se simte pentru ca este zaharul ars al carui gust predomina.
Acum depinde si de gusturi noua chiar ne place

cipribm 1

03.01.2014, 12:21

Aici e diferenta, eu le-am pus toate odata si le-am amestecat...

cipribm 1

03.01.2014, 14:28

Oricum, fiind doar al doilea desert facut de mine, a iesit foarte bun, e proaspat, racoros si usor la stomac, alor mei le-a placut

Merisor 1

03.01.2014, 14:47

Cipribm, ai sa vezi ca daca incerci a doua oara va iesi foarte bun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars