Preparam blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina. Eu am copt acest blat intr-o tava dreptunghiulara, putin mai mica decat tava standard a aragazului. O sa iasa o foaie subtirica.
Crema: Preparam budinca conform instructiunilor si o lasam la rece. Mixam visinile peste care adaugam zahar dupa gust.
Frisca mixata o incorporam in budinca racita. Compozitia obtinuta o impartim in jumatate, intr-o jumatate adaugam esenta de vanilie si un plic de gelatina (gelatina o hidratam cu putina apa, apoi o incalzim la micrunde cateva secunde), iar in cealalta jumatate adaugam piureul de visine si 2 plicuri de gelatina.
Asamblam tortul astfel: Asezam foaia de blat o insiropam, apoi intindem jumatate din compozitia de vanilie, adaugam crema cu visine peste care intindem compozitia de vanilie ramasa.
Eu i-am dat forma unei carti, si am ornat cu frisca.