Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul.
Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa.
Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.
Crema: Intr-un ibric punem 200 ml lapte la fiert.
Intr-un bol punem faina, zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie.
Omogenizam usor si adaugam treptat laptele ramas(50 ml).
Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia precedenta si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.
Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se incorporeaza bine in crema.
Lasam la racit.
Dupa ce crema s-a racit complet, o amestecam cu frisca batuta.
Sirop: Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.
Asamblare: Blatul rece de tort se taie in doua.
Punem prima parte de blat pe un platou, insiropam bine apoi intindem crema peste.
Apoi punem peste crema ce-a de-a doua parte de blat si o insiropam bine si pe aceasta.
Imbracam tortul in frisca, apoi il glazuram pe margine cu ciocolata topita impreuna cu untul pe baie de aburi.
Pe margine decoram tortul cu aschii de ciocolata cu lapte, iar deasupra cu aschii de ciocolata alba.
Pe marginea tortului punem bomboanele Raffaello si Ferrero Rocher.
Se da la frigider pana la servire.
Sa aveti pofta!
1
Pentru copt blatul am folosit o tava cu diametrul de 25 cm.