Tort aniversar

de laura_n in Torturi, 14 Feb 2013 | 8103 vizualizari

 

Acest tort a fost facut pentru o doamna care a implinit o frumoasa varsta. Ma bucur ca i-a placut si la gust si ca aspect. Imi pare rau ca nu am si poza cu sectiunea, sper sa o primesc ;)

 

INGREDIENTE

blat

  • 8 oua
  • 8 lg apa
  • 16 lg faina
  • 16 lg zahar brut
  • 1 praf colorant rosu

crema

  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr crema branza
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 kg capsuni proaspete
  • 1 cutie compot capsuni
  • 1 cutie compot zmeura
  • smantana grasa pt frisca
  • 6 lg zahar pudra

pt ornat

  • fulgi de cioco alba
  • ornamente zahar
  • praline cu visine confiate
  • folii ciocolata
  • topping capsuni
  • jeleuri capsuni
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Albusurile cu apa se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.

Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.

Ciocolata alba se topeste. 

Crema de branza se amesteca cu mascarpone si cu ciocolata alba. Se da la frigider cat timp se coace blatul. Daca preferati, se poate adauga si zahar pudra, dar a iesit destul de dulce.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie in trei straturi, se insiropeaza fiecare strat cu zeama din compot, se umple cu cate un strat generos de crema, un strat de capsuni feliate. Dupa ce am asamblat tortul, se da la frigider, timp in care pregatim frisca.

Smantana se bate bine cu mixerul, preferabil intr-un vas de inox, apoi se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza un pic. Gustam, daca mai trebuie, mai adaugam zahar pudra.

Tortul se imbraca in frisca, se niveleaza usor, si se orneaza cu fulgii de cioco alba si cu praline si jeleuri. Deasupra se orneaza cu jeleu de capsuni.

 In mijloc, am ornat cu un crin rosu din pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Primavara -Minodora