Tort cu crema de portocale

de adnas54 in Torturi, 1 Mar 2010 | 6314 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • * 6 oua,
  • * 6 lg de zahar,
  • * 6 lg de faina,
  • * 2-3 lg. de cacao
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 1 praf de copt

Crema de Portocale:

  • * 3 portocale
  • * 200 g de zahar
  • * 200 ml. apa
  • * 400 ml. lapte
  • * 3 lg.de zahar
  • * 1 plic de pudding cu gust de frisca
  • * 1 pachet de zahar vanilat
  • * 10 gr. gelatina
  • * 300 g smântâna Hulaha
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale:

Se feliaza 3 portocale in fasii potrivite. Se pun intr-un sirop fierbinte din 200 g de zahar si 200 ml. de apa. Se fierbe la foc scazut, astfel încât acestea sa devina transparente, fara a se rupe. Se pun pe un gratar la scurs.

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, iar dupa ce incep sa se intareasca, se adauga treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Galbenusurile se freaca cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta se adauga praful de copt si cacaua si se incorporeaza in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se pune o bucata de hartie de copt in tava ( Ø 26) in care se coace pandispanul. Dupa racire, acesta se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la fasiile de portocale.

Pentru crema, se fierbe laptele, la care se adauga razalitura de la portocale si zaharul vanilat. Plicul de puddind se dizolva in putin lapte rece, apoi se adauga in laptele fierbinte. Se prepara o crema clasica de puddin. Gelatina inmuiata in prealabil se adauga in crema si se lasa la racit. Se bate frisca care se incorporeaza in crema cand devine mai rece.

Se ia forma de tort care se tapeteaza cu folie de plastic. Dupa aceea se pun feliile de lamaie scurse pe partea de jos si pe margini.
Se toarne ½ din crema in forma tapetata cu rondele de portocale, se pune un blat si se continua cu restul de crema si al doilea blat. Se da la rece cateva ore. Dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza de jur imprejur cu frisca.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de zapada