Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500

de Merisor in Torturi, 22 Oct 2014 | 12236 vizualizari

 

Deci am ajuns si eu in doi ani si cateva luni la reteta cu nr 500.
Felicitari mie! :)
Cat despre tort, e o nebunie, o bunatate care s-a mancat intr-o zi, asa de mult le-a placut alor mei.

 

INGREDIENTE

Blat cacao:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • sare

Blat cocos:

  • 5 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • sare

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri ness
  • 100 ml apa
  • 500 gr mascarpone
  • sare

Sirop pentru blat cacao:

  • 400 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Sirop blat cocos:

  • 200 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita esenta de menta

Glazura

  • 200 gr ciocolata amaruie cu menta(de la Kandia)
  • 150 gr frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500:

Blat cacao:

Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate un praf de sare si pe unele si pe celelalte,

Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care avem grija sa il rasnim, galbenusurile, unul cate unul, apoi incorporam treptat, faina amestecata cu cacaoa si trecute prin sita.

Ungem o forma de tort cu ulei, sau o tapetam cu hartie de copt si intindem blatul de tort in ea.

Il nivelam cu dosul unei linguri si dam forma la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

Eu am folosit o forma cu peretii detasabili, avand diametrul de 26 cm.

Blat cocos:

Mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul( tot rasnit, pentru a reduce timpul de lucru), iar cand bezeaua este suficient de tare, adaugam nuca de cocos si faina, mixand usor.

Tapetam aceeasi forma de tort cu ulei sau hartie de copt, intindem blatul de cocos si-l nivelam si dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si putina sare, pana devin spumoase.

Dizolvam nessul in apa fierbinte si il adaugam treptat peste spuma de galbenusuri, mixand energic sa se omogenizeze bine, apoi punem compozitia astfel formata la foc,  pe baie de aburi si amestecam continuu in ea pana se ingroasa ca o budinca.

Dam vasu la rece, iar cand se receste definitiv, amestecam crema cu mascarponele, punand cate putin mascarpone in crema si mixand usor.

Mai dam crema astfel formata la rece pana pregatim blaturile pentru asamblare.

Pentru siropuri, punem ingredientele in vase si le incalzim pana cand se dizolva zaharul(esenta o vom pune la final, cand ridicam vasul de pe foc)

Lasam siropurile sa se raceasca.

Blatul de cacao il taiem in doua parti si insiropam fiecare parte cu sirop cu esenta de rom.

Blatul de cocos il lasam intreg si il insiropam cu siropul de menta.

Scoatem crema de la frigider si oprim putin din ea intr-un pos, pentru ornarea tortului.

Asamblam tortul in felul urmator: blat de cacao, 1/2 crema de ness, blat de cocos, 1/2 crema de ness si blat de cacao.

Pentru glazura, rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas impreuna cu frisca lichida.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu in el, pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza uniform.

Turnam glazura calda peste tort si o nivelam, atat deasupra cat si pe laterale.

Dam tortul la frigider pentru cateva ore, pentru a se intari bine cremele.

Asta bineinteles, daca rezistati.

Noi nu am rezistat, ca de obicei.

Ornam tortul cu crema oprita, dupa imaginatia fiecaruia.

Este un deliciu, a placut intregii familii!

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (87)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

26.10.2014, 23:05

Un tort minunat! Arata super si cred ca este delicios.Felicitari,Merisor!

Merisor 1

03.11.2014, 07:39

Multumesc, Margareta!

Aletta 1

16.08.2015, 18:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Parisul in flacari