Mod de preparare:
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Se bate bine albusul pana devine o spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, uleiul si zaharul vanilat si se adauga in spuma de albusuri, cu miscari usoare, de jos in sus. Se incinge cuptorul la 170 grade C (foc mediu). Se amesteca praful de copt cu faina si se cern. Se adauga apoi la aluat si se amesteca pana devine uniform.
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diam. de 24 cm. Se toarna aluatul si se coace cca. 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 in forma, apoi se rastoarna (daca aveti forma de tort cu inel detasabil, deschideti cu grija inelul).
Crema: Se hidrateaza gelatina. Se amesteca iaurtul cu zaharul, zaharul vanilat si gelatina pana devine un amestec cremos. Se bate frisca si se incorporeza in iaurt. Se lasa la frigider (este bine sa fie facuta cu o zi inainte)
Pentru insiropat: Se pun toate ingredientele de la sirop intr-un vas, la foc tare, cca. 5 minute. Se lasa la racit si se adauga in el esenta de rom.
Asamblare: Se sectioneaza blatul in trei parti egale. Se insiropeaza, pe rand, fiecare blat si se aseaza pe un platou, prima foaie de blat - un strat de crema, a doua foaie de blat - un strat de crema apoi ultima foaie de blat.
La final am dat un strat de frisca pentru a-l uniformiza, am pus piscoturile, le-am legat ca sa stea drepte, apoi am turnat ciocolata topita cu putina frisca lichida si cateva capsunele sa arate bine.
Serviti va rog!