Tort cu crema de branza si afine

de diana_k in Torturi, 26 Noi 2011 | 24060 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri ulei,
  • 5 linguri faina

PENTRU CREMA:

  • 300g branza dulce,
  • 300 ml iaurt gras,
  • 300ml frisca,
  • 10g gelatina,
  • 150g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • suc de la o jumatate de portocala

PENTRU JELEUL DE AFINE: 

  • 500g afine proaspete sau congelate,
  • 10g gelatina,
  • 200g zahar,
  • oprim vreo 3 linguri de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si afine:

blat: albusurile le mixam bine, adaugam zaharul si mixam in continuuare pana ce se topeste si obtinem o spuma dens, lucioasa.
adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina. caocem blatul in tava rotunda.

crema: punem primul plic de gelatina la dizolvat in apa rece, frisca o mixam bine, branza dulce daca este de casa o trecem prin sita deasa pentru a scapa de cocoloase, apoi o amestecam cu iaurtul, frisca, sucul de portocale.
topim gelatina si o lasam sa se raceasca pana incepe sa se lege, atunci o amestecam cu o lingura, doua din compozitia de branza, apoi o turnam peste toata crema si amestecam bine.

jeleu:

gelatina se pune la inmuiat cu putina apa rece pentru 10 minute apoi o topim pe foc, fara a o lasa sa fiarba

afinele le amestecam cu zaharul si punem vasul pe foc, lasam sa fiarba cam 5 minute pana fructele se inmoaie  usor, adaugam gelatina calda

asamblare:
 in tava cu inel asezam blatul racit, il insiropam usor,il ungem intr-un strat subtire cu jeleul de afine, punem jumatate din crema, asazam cateva fructe apoi restul de crema, dam la rece pana crema s-a intarit bine. turnam si restul de jeleul, dar atentie nu tot odata! in 2-3 transe la intervale de 5 minute intre ele pentru a se intari putin stratul precedent

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

diana_k 1

27.11.2011, 21:23

deliciousflavours abia astept sa vad si reteta ta.

Teo 1

27.11.2011, 21:45

cat se poate de reusit! cum sa nu zici: gata il incerc''!

Alina26 1

25.02.2014, 01:02

arata fenomenal!!!! e bestial!!!bravooo!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Kilimanjaro