Tort cu cremă de brânză de vaci

de anomisana in Torturi, 24 Iun 2012 | 6759 vizualizari

 

De data asta mi-am propus sa incerc o combinaţie cu căpşuni, piersici şi brânză de vaci. Căpşunile le-am pus în blat, cu brânza am făcut cremă iar piersicile le-am tăiat bucăţi şi le-am pus în cremă. La decor m-am jucat cu pastă de zahăr care îmi iese din ce în ce mai bine şi mai uşor şi cu ''noile mele jucării'', achiziţionate de curând.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 ouă
  • 400 g căpşuni
  • 200 g zahăr
  • 350 g făină
  • 200 g kefir
  • 3/4 cup ulei
  • 1 fiolă esenţă vanilie
  • 1 tsp praf de copt
  • 1 tsp bicarbonat
  • 1 tbsp oţet
  • Cremă
  • 200 g frişcă lichidă
  • 150 g ciocolată albă
  • 1 kg piersici
  • 250 g frişcă
  • 250 g brânză de vaci grasă
  • 200 g kefir
  • 20 g gelatină
  • Ganache pentru acoperit tortul
  • 180 g ciocolată albă
  • 90 g frişcă lichidă
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de brânză de vaci:

Pentru blat am pasat mai întâi căpşunile în blender. Într-un bol încăpător am bătut bine ouăle, apoi am adăugat zahărul, continuând să mixez până s-a încorporat şi aproape topit zahărul. Am adăugat piureul de căpşune, apoi uleiul, continuând să mixez. Am adăugat făina cernută în care am amestecat praful de copt, alternând cu kefir, începând şi terminând cu făină. Am adăugat esenţa de vanilie, apoi bicarbonatul stins în lingura de oţet. Pentru că nu-mi place să tai foile după coacere, eu împart aluatul în părţi egale şi coc foile pe rând câte una. De data asta am făcut 4 foi în tava de 26 cm. Le-am copt cam 15-20 minute pe fiecare, până la proba cu scobitoarea. Până s-au răcit foile, m-am ocupat de cremă.

Pentru cremă, prima operaţie a fost prepararea ganashului de ciocolată albă. Am topit 150 g ciocolată în 200 g frişcă lichidă, pe foc, fără să fiarbă, apoi am răcit forţat până a scăzut temperatura şi am pus vasul în congelator să se răcească mai repede. Am făcut un sirop din apă şi zahăr, puse la ochi, cred că vreo 500 ml apă şi 250 g zahăr. În acest sirop am opărit piersicile, iar când s-au răcit le-am curăţat de coajă şi sâmburi şi le-am tăiat cubuleţe. Până s-au răcit ganashul şi piersicile, am bătut spumă 250 g frişcă, în alt bol am mixat brânza de vaci cu kefirul. Peste compoziţia de brânză şi kefir am adăugat ganashul răcit şi mixat până s-a făcut fin şi cremos, apoi am adăugat gelatina înmuiată în 100 ml apă şi încălzită la microunde până la dizolvare, fără să fiarbă. Am adăugat frişca bătută şi cubuleţele de piersici.

Pentru asamblare am pus o foaie de tort pe fundul tăvii în care am copt iar în jurul ei am pus un inel detaşabil. Am însiropat cu sirop rămas de la opărirea piersicilor, apoi am pus un strat generos de cremă, altă foaie de blat şi tot aşa, ultima fiind o foaie de blat, însiropată şi ea, dar mai puţin. Am dat la rece peste noapte. 

Din 180 g ciocolată albă şi 90 g frişcă am făcut ganache, pe care l-am răcit peste nopate în frigider. Cu el am îmbrăcat a doua zi tortul, iar deasupra am pus pastă de zahăr şi decorul.

 

TIPS-URI

1

Mie mi-a ieşit atâta cremă, că am umplut 2 torturi cu ea. Acest tort a avut 3,3 kg, iar celalat cred că vreo 1,5 - 2 kg.

2

Poate ar trebui mai mult praf de copt sau bicarbonat, că mie nu prea mi-au crescut foile.

3

Poate observaţi că nu am folosit prea mult zahăr. Asta s-a întâmplat pentru că am folosit ciocolată şi frişcă ce era deja îndulcită.

4

Steluţele ar fi trebuit să stea în picioare cu ajutorul unor scobitori, dar n-au vrut şi pace bună. Poate data viitoare am mai mult noroc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anomisana 1

25.06.2012, 09:36

Multumesc pentru aprecieri. Incep sa simt si eu ca progresez, dar asta se intampla doar datorita incurajarilor voastre.

mamaieelena 1

25.06.2012, 14:04

frumos arata

elucubratiiculinare 1

25.06.2012, 16:12

ooo, ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura