Am vrut sa fac ceva usor si racoros si a iesit asta .
Pt blat:
Pt crema :
Pt décor :
Blat :
Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu Cand sunt omogenizate bine se adauga faina si praful de copt , iar la final cacao. Omogenizam compozitia si o turnam in tava pregatita inainte. Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute . Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.
Crema :
Bananele le decojim si le mixam , trebuie sa obtinem o pasta ( nu are nimic daca raman si bucatele mai mari ); eu le-am zdrobit cu furculita. Se pun foile de gelatina la hidratat in sucul de portocala , cand sunt hidratate( sunt moi) atunci le punem pe foc pana cand se dizolva cu totul ( atentie : nu trebuie sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile ) Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu iaurtul , si zaharul optional . Se amestecam bananele zdrobite si gelatina pana este omogena . Aceasta crema o turnam peste blatul scos si racit ( eu am lasat blatul in tava in care l-am copt , si am desfacut marginile dupa ce s-a intarit crema ), nivelam si dam la rece .
Decor
Pentru décor am optat pentru banane si kiwi taiate rondele , peste care am turnat gelatina obtinuta dint-un plic de praf de gelatina si sirop de fructe ( capsuni am folosit eu ) .
1
Se poate decora cu orice alte fructe doriti
2
bananele din crema se pot inlocui cu fructe de padure , piersici, caise