Tort cu crema caramel si ciocolata

de alilianaa in Torturi, 27 Aug 2013 | 5334 vizualizari

 

Am mai bifat un an...unul frumos....Nu sunt specialista in prajituri si cu atat mai mult in cosmetizarea acestora. Stiu doar ca tortul de fata a fost bun.
Multumesc Timea pentru inspiratie...crema caramel.>:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 6 linguri unt,
  • 6 linguri faina,
  • 3 linguri amidon,
  • praf de copt,
  • zahar vanilat ( un plic)

Sirop:

  • 5 linguri zahar,
  • 200 ml apa

Crema caramel:

  • o cana de zahar,
  • 200 ml apa,
  • 2 oua plus 6 linguri zahar,
  • 4 linguri amidon,
  • 175 g unt,
  • Glazura:
  • o lingurita unt,
  • o ciocolata cu lapte.

pentru ornat:

  • frisca - smantana pentru frisca Pilos 200 g,
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul si zaharul vanilat,  lingura cu lingura pana rezulta o bezea lucioasa.  Galbenusurile le amestecam cu apa si untul topit si le punem peste albusuri. Scoatem telurile. Cu o spatula amestecam de jos in sus si adaugam faina, amidonul si praful de copt ( amestecate toate inainte). Compozitia o punem intr-o cratita tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 30 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema: se caramelizeaza o cana de zahar intr-o cratita cu fund dublu. Cand este gata, se pune apa si se lasa la topit. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul, pus pe rand, lingura cu lingura, pana ce ajunge la volumul unei creme. Se adauga amidonul, se amesteca. Se adauga siropul de zahar, se amesteca. Toate se pun la foc mic pe aragaz. La final cand totul este gata se pune untul. Se amesteca, se da la rece. 

Sirop: se caramelizeaza 5 linguri zahar. Cand este gata se pune apa si se lasa la topit. 

Glazura: intr-o craticioara se pune untul la topit, impreuna cu ciocolata. Cand este gata se da la rece. 

Asamblare: se taie blatul in doua. Blatul de jos se insiropeaza, se pune jumatate din crema de caramel, se pune blatul doi, se insiropeaza, se pune restul de crema caramel. Pe margini am ornat cu frisca. De-asupra am pus glazura de ciocolata, dupa inspiratie. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (53)

alilianaa 1

29.08.2013, 07:20

Daniela, multumesc

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 10:12

delicios tort

alilianaa 1

28.11.2013, 11:44

Krysty

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si fructe de padure