Tort cu crema caramel si ciocolata

de alilianaa in Torturi, 27 Aug 2013 | 5291 vizualizari

 

Am mai bifat un an...unul frumos....Nu sunt specialista in prajituri si cu atat mai mult in cosmetizarea acestora. Stiu doar ca tortul de fata a fost bun.
Multumesc Timea pentru inspiratie...crema caramel.>:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 6 linguri unt,
  • 6 linguri faina,
  • 3 linguri amidon,
  • praf de copt,
  • zahar vanilat ( un plic)

Sirop:

  • 5 linguri zahar,
  • 200 ml apa

Crema caramel:

  • o cana de zahar,
  • 200 ml apa,
  • 2 oua plus 6 linguri zahar,
  • 4 linguri amidon,
  • 175 g unt,
  • Glazura:
  • o lingurita unt,
  • o ciocolata cu lapte.

pentru ornat:

  • frisca - smantana pentru frisca Pilos 200 g,
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul si zaharul vanilat,  lingura cu lingura pana rezulta o bezea lucioasa.  Galbenusurile le amestecam cu apa si untul topit si le punem peste albusuri. Scoatem telurile. Cu o spatula amestecam de jos in sus si adaugam faina, amidonul si praful de copt ( amestecate toate inainte). Compozitia o punem intr-o cratita tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 30 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema: se caramelizeaza o cana de zahar intr-o cratita cu fund dublu. Cand este gata, se pune apa si se lasa la topit. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul, pus pe rand, lingura cu lingura, pana ce ajunge la volumul unei creme. Se adauga amidonul, se amesteca. Se adauga siropul de zahar, se amesteca. Toate se pun la foc mic pe aragaz. La final cand totul este gata se pune untul. Se amesteca, se da la rece. 

Sirop: se caramelizeaza 5 linguri zahar. Cand este gata se pune apa si se lasa la topit. 

Glazura: intr-o craticioara se pune untul la topit, impreuna cu ciocolata. Cand este gata se da la rece. 

Asamblare: se taie blatul in doua. Blatul de jos se insiropeaza, se pune jumatate din crema de caramel, se pune blatul doi, se insiropeaza, se pune restul de crema caramel. Pe margini am ornat cu frisca. De-asupra am pus glazura de ciocolata, dupa inspiratie. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu ciocolata si mure