Tort cu crema caramel

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 14 Mai 2011 | 7767 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • ~ 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

pentru crema caramel:

  • 1 plic crema de caramel
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • caise din compot

pentru sirop:

  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml apa

pentru ornat:

  • frisca
  • zahar ars
  • bomboane de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, dupa care omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit 20- 39 min.

Intre timp pregatim crema conform instructiunilor de pe pachet ( stiu ar fi trebuit sa fac eu crema, dar cand te grabesti aceste creme te scot din impas) si o dam la frigider.

Taiem blatul in 3 dupa ce s-a racit.

Insiropam cu siropul facut din cele 4 linguri de zahar pe care le-am caramelizat, apoi am pus apa si am lasat pana s-a topit caramelul.

In crema de caramel am pus cateva caise taiate cubulete.

Umplem tortul cu crema caramel si caise si ornam cu frisca in care am bagat colorant alimentar albastru si rosu pentru a-mi iesii un liliac.

Din caramelul pe care l-am facut pt sirop am luat cu lingura si am imprastiat pe o hartie de copt si le-am lasat la racit, dupa care am ornat cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mamaieelena 1

16.05.2011, 18:55

f frumos

alinutzika 1

30.07.2011, 21:42

ce frumos l-ai ornat....

andreea_angelo 1

26.11.2012, 17:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]