Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate

de gaby_duceag in Torturi, 6 Oct 2011 | 5272 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar  si 1/3 faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri cafea
  • un vf. cutit sare

Crema 1

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida

Crema 2

  • 300 ml frisca
  • 3-4 linguri zahar
  • 60 gr alune (nuci)

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • aprox 300 ml frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate:

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam bine bine albusurile cu sarea adaugand treptat zaharul.
Mixam pana se topeste si obtinem o spuma pufoasa si lucioasa.

Adaugam galbenusurile, faina cernuta, pe rand , in doua etape , apoi incorporam usor cafeaua si uleiul.

Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pentru copt , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 35-40 min.

Crema 1.
Punem intr-o cratita frisca la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere (nu clocotim!).
Adaugam ciocolata tocata grosier si zaharul pudra si amestecam bine pana la topire/omogenizare.
Dam la rece peste noapte (sau..cateva ore).
Scoatem vasul de la rece si mixam continutul pana obtinem o crema pufoasa , bine legata.

Crema 2.
Topim intr-o craticioara zaharul pana devine culoarea chihlimbarului. Dam deoparte si adaugam alunele(sau nuci).
Pe o hartie pentru copt intindem uniform amestecul.Lasam sa se raceasca bine apoi il tocam grosier, fie lovindu-l cu un obiect tare fie printr-o masina de rasnit.
Mixam bine frisca apoi incorporam alunele.

Sirop.
Caramelizam zaharul.
Adaugam apa peste caramelul fierbinte si mai lasam pana la punctul de fierbere. Racim.

Asamblare
Taiem blatul pe orizontala in trei.
Insiropam usor primul blat, intindem jumatate din crema ganache , jumatate din frisca cu alune, asezam al doilea blat, insiropam, intindem uniform restul de crema apoi restul de frisca si asezam ultimul blat.
Il insiropam usor.

Ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

gaby_duceag 1

16.10.2011, 10:06

Se numeste M&G
Ce daca nu stii ce inseamna)))

brunetica 1

21.10.2011, 20:15

oau ce super arata tortul vreau si eu o feliuta cat de mica

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Baileys