Ieri m-a prins flama! Dar rau de tot. Dupa ce am dat gata un delicios Piept de pui cu sos veloute de ciuperci si o Tarta cu leurda, asta tarta facuta sub aura unei necesitati imperioase de a termina o sacosa de leurda gata-gata sa isi plece maretia in fata ofilirii, (revin cu retetele zilele urmatoare) am inchis paranteza... si...ha...unde ramasesem?! Asa, da... m-a apucat mania prajituririi. ce daca e miercuri? pai R . urla la mine pe mess (:P) Baiiiii, da' tu faci prajituri miercurea? apai cum naiba sa nu apuc suta... (de kile :D) "....
Quiet, pls! se cucineaza :)
Astfel ca am facut o prajitura regala, la modul serios vorbind. E vorba de Prajitura Victoria. A fost denumita asa dupa Victoria ... voi, astia tinereii nu va ganditi, bre, la Victoria Beckham, duuhh!, ci la Queen Victoria, England of course. Sa va descriu senzatia cand musti din prima felie de prajiturica? Pai... e o chestiune atat de sublima, de regala, incat te simti deja la Buckingham, inconjurata de vreo 5 doamne (asistente personale) gata-gata sa iti indeplineasca orice dorinta.... ah! am scapat batista pe jos... ah! un pahar cu apa...si gheata pls! So,....cam asa e.
E pufoasa si dulce aromata. E o prajitura care te indeamna la visare si e neaprat necesar a fi consumata langa o ceasca at five o'clock, dupa o zi ploioasa. E clasica, e cu stil ..e ... England, my friend.
Incingeti cuptorul la 180grade sau treapta 4. Apoi ungeti doua tavi rotunde de 20 cm, cu unt si tapetati cu ceva faina.
Untul, la temperatura camerei, il mixati cu zaharul pana cand se obtine o compozitie spumoasa si cremoasa. Adaugati apoi ouale, unul cate unul, mixand serios dupa fiecare. La sfarsit adaugati coaja de lamaie si faina amestecata cu praf de copt si amestecati pana la omogenizare completa. Turnati amestecul rezultat in mod egal in cele doua tavi si coaceti cam 20-25 minute, pana creste si se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea, pentru verificarea suprema.
Scoateti blaturile din forme si lasati-le pana se racesc complet pe gratare metalice.
Bateti smantana cu zaharul si semintele de vanilie pana obtineti o frisca pufoasa si tare.
Asezati un blat pe un platou de servire, ungeti-l cu gemul de capsuni, adaugati capsunile proaspete, daca le aveti, daca nu... nu-i bai. Peste stratul de gem puneti crema/frisca de smantana si apoi puneti usor deasupra cel de al doilea blat.
Pudrati cu zahar pudra si dati putin la rece. Consumati cu moderatie si mare supusenie.
Pofta mare.