Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.
3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.
4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.
5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24 cm diametru) si introducem in cuptor 45-50 min (faceti testul scobitorii, daca scobitoarea iese curata atunci e copt)
6. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit 1 ora, apoi il bagam in frigider 2-3 ore.
Crema:
1. Pasam bananele impreuna cu zeama de lamaie.
2. Incorporam in bananele pasate faina de orez expandat si dulceata de visine cu ajutorul unei spatule.
Glazura:
1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.
2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si apa.
Asamblare:
1. Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema si urmatorul blat pe care il vom insiropa.
2. Punem glazura calda deasupra si trasam linii cu o scobitoare.
3. Introducem in frigider cel putin 2 ore.
S-aveti pofta!