Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

de _Alina_ in Torturi, 11 Dec 2012 | 5783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g faina de grau
  • 30 g cacao neagra
  • 110 g zahar brun
  • 375 ml apa minerala carbogazoasa
  • 80 ml ulei de palmier
  • 1 lgt scortisoara pudra
  • 2 lgt praf de copt
  • 3 lgt esenta de vanilie (homemade)
  • Crema:
  • 3 banane mari
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lg cu varf faina de orez expandat
  • 150 g dulceata de visine
  • Sirop:
  • Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 2 lgt ulei de palmier
  • 2 lgt apa
  • 2 lgt miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, visine si banane (de post):

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.

3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.

4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.

5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24 cm diametru) si introducem in cuptor 45-50 min (faceti testul scobitorii, daca scobitoarea iese curata atunci e copt)

6. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit 1 ora, apoi il bagam in frigider 2-3 ore.

 Crema:

 1. Pasam bananele impreuna cu zeama de lamaie. 

 2. Incorporam in bananele pasate faina de orez expandat si dulceata de visine cu ajutorul unei spatule.

 Glazura:

 1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.

 2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si apa.

 Asamblare:

1. Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema si urmatorul blat pe care il vom insiropa.

2. Punem glazura calda deasupra si trasam linii cu o scobitoare.

3. Introducem in frigider cel putin 2 ore.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

12.12.2012, 17:29

Grozav de bun...si superba Craciunita!

Bunica 1

12.12.2012, 21:59

Chiar astazi ma gandeam la un tort de post,dar acum mananc de la tine si-mi trece pofta

_Alina_ 1

13.12.2012, 08:29

Va multumesc!
Ruxy, ma faci sa Multumesc, asemenea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui