fffffffffffffffffff deliciossssssssssss:)
Blat:
Cele 10 albusuri se bat spuma tare. Pe rand se adauga cel 16 linguri de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga 1 galbenus, apoi praful de copt, cele 2 linguri de cacao si cele 10 linguri de faina. Se da la copt in cuptorul incalzit, intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina.
Crema:
400 gr zahar + 100 grame cacao + 100 ml apa fierbinte, se pun la fiert la foc mic. Cand zaharul este topit se ia de pe foc si se mai amesteca pentru a se raci mai repede. Dupa cca 10 minute adaugam pe rand cele 9 galbenusuri amestecand foarte bine. Se pune la racit. Dupa ce este rece crema se amesteca cu margarina.
Blatul dupa ce este copt se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie in 2 sau 3 depinde de cat de mare este tava. Se insiropeaza cu o cana de apa minerala + esenta de rom.
1
eu am ornat tortul cu nuca macinata
2
pentru cine doreste, peste crema se pot pune felii de nuca prajite sau alune nesarate maruntite.