Un desert racoritor, pentru zilele toride de vara!
Gelatina se pune in laptele rece la dizolvat, iar ouale(intregi) se bat bine cu zaharul.
Se adauga gelatina cu laptele si se amesteca bine. Aceasta compozitie se fierbe in bain-marie pana se ingroasa. Apoi se lasa la racit.
Se bate frisca bine, apoi se adauga fructele scurse de zeama si tocate destul de marunt, cca.0,5-1 cm, iar la urma se adauga crema care a fost pusa la racit (doar cand aceasta este foarte bine racita, pentru a evita ca frisca sa se strice).
Pentru a da forma tortului, tapetam o cratita de cca.25-27 cm cu folie alimentara (de plastic), se aseaza pe peretii cratitei piscoturile inmuiate in sucul de la ananas, iar in mijloc turnam compozitia care a fost preparata anterior.
Se da tortul la rece pana a2-a zi.
Cand scoatem tortul de la rece, il asezam pe un platou cu fundul in sus, si tragem usor de folie pana cand torul "cade" pe platou.Desfacem folia de plastic si il ornam cu fructe.
Pentru ca fructele sa nu se oxideze, putem turna gelatina transparenta deasupra.