Va doresc ca anul care tocmai a in ceput sa va aduca sanatate si liniste sufleteasca. LA MULTI ANI!!!
Pentru foi mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana luceste spuma si face tzepi. Amestecam faina cu praful de copt si nuca si o adaugam peste bezea. Amestecam usor pana se in corporeaza. Impartim bezeaua in trei parti egale si coacem trei foi in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem fiecare foaie pana se rumeneste usor deasupra apoi o punem pe un gratar pana se raceaste.
Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste apoi adaugam o cana de lapte (din cei 800 ml), faina si amidonul si amestecam pana se omogenizeaza. Laptele ramas il punem pe foc pana incepe sa fiarba apoi il adaugam peste galbenusuri amestecand energic. Punem amestecul pe baie de abur si il fierbem pana incepe sa se ingroase (ca o budinca). Dam de pe foc, adaugam vanilia si acoperim cu folie alimentara, pentru a evita formarea unei pojghite la suprafata. Lasam pan a se raceste.
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spumos iar apoi adaugam treptat budinca racita si mixam bi e. Ciocolata o topim pe baie de abur sau la microunde.
Impartim crema in trei parti. In una din parti adaugam nuca de cocos si omogenizam. In crema ramasa adaugam ciocolata topita si amestecam pan a se omogenizeaza.
Pe un platou asezam un blat apoi jumatate din crema de ciocolata si n ivelam. Acoperim cu al doilea blat si crema de cocos. Urmeaza ultimul blat si restul de crema de ciocolata. Nivelam crema. Eu am imbracat si lateralele tortului in crema.
Lasam la frigider cateva ore sau peste noapte apoi ornam dupa dorinta si pricepere.