Un tortulet simplu, insiropat bine cu putina visinata diluata si umplut cu ciocolata si mascarpone.
Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate. Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine .
Lasam sa se racoreasca si punem la frigider. Inainte de a bate mousul trebuie sa fie frisca cu ciocolata bine racita.
Cand este rece bine il batem pana cand se intareste.
Blat:
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt. Eu de obicei folosesc tava cu inel detasabil pentru a scoate mai usor blatul din ea.
Separam albusurile de galbenus.
Galbenusurile le amestecam cu o furculita si le lasam deoparte .
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu putina sare , esenta de rom (aceasta va ajuta ca albusurile sa se bata mai bine ) si zaharul .Trebuie sa obtinem o spuma ferma .
Adaugam coaja razuita de lamaie, cacao, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .Omogenizam si turnam in forma deja pregatita.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Blatul dupa ce este copt il vom lasa la racit , de preferinta pana a doua zi pentru a-l putea taia mai usor.
Blatul il impartim in 3 parti egale.
Crema de mascarpone :
Frisca lichida impreuna cu mascarponele si zaharul le batem bine pana cand se intareste .
Pentru insiropat amestecam apa cu visinata si cu mierea .
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de blat si insiropam cu o treime din sirop .
Punem deasupra ¾ din mousul de ciocolata si nivelam .
Asezam a doua bucata de blat si insiropam din nou . Punem ¾ din crema cu mascarpone si nivelam .
Asezam ultima parte de blat, insiropam si decoram cu cremele ramase.
Dam la rece si servim cu cei dragi .