Tortul de astazi este cu dedicatie speciala pentru puiutul meu Dragos - Andrei :-*. La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!
Blat:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc. Separat amestecam faina, praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam treptat laptele apoi uleiul si la final mierea. Amestecam pana se omogenizeaza. Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus.
Impartim compozitia in trei si coavem trei foi in tava (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem foile la foc potrivit timp de 15 minute. Scoatem din tava cu tot cu hartie. Indepartam hartia doar dupa ce foile s-au racit complet. Nu suprapunem foile.
Pentru uns foile topim ciocolata impreuna cu frisca si untul iar apoi lasam la racit. Impartim compozitia in doua si ungem doua din cele trei foi.
Crema:
Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte. Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece apoi o adaugam in 50 ml de lapte si o dizolvam la foc mic (nu se fierbe!). Dam de pe foc si adaugam cateva linguri din laptele condensat peste gelatina. Amestecam dupa fiecare lingura. Adaugam apoi gelatina peste restul de lapte condensat si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam mierea si vanilia si amestecam.
Batem smantana pentru frisca si treptat o adaugam peste compozitia de lapte condensat.
Pe un platou asezam un blat uns cu ciocolata iar deasupra intindem jumatate din crema. Eu am montat inelul de tort in jurul blatului. Peste crema asezam cel de-al doilea blat uns cu ciocolata si restul de crema. Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pana preparam glazura.
Glazura:
Topim ciocolata la foc mic imreuna cu frisca si untul. Lasam sa se raceasca pana ajunge la consistenta unei smantani groase. Intindem glazura pe tort (fara a imbraca si margimile) si dam la frigider pana se intareste.
Marginile tortului le finisam cu frisca batuta si apoi ornam dupa preferinte. Eu am ornat doar cu cateva moate de frisca.