Tort cu ciocolata si lapte condensat

de La Ancuta in Torturi, 29 Noi 2011 | 15709 vizualizari

 

Tortul de astazi este cu dedicatie speciala pentru puiutul meu Dragos - Andrei :-*. La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g gris
  • 40 g cacao
  • 125 ml ulei
  • 25 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns foile:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si lapte condensat:

Blat:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc. Separat amestecam faina, praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam treptat laptele apoi uleiul si la final mierea. Amestecam pana se omogenizeaza. Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus.

Impartim compozitia in trei si coavem trei foi in tava (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem foile la foc potrivit timp de 15 minute. Scoatem din tava cu tot cu hartie. Indepartam hartia doar dupa ce foile s-au racit complet. Nu suprapunem foile.

Pentru uns foile topim ciocolata impreuna cu frisca si untul iar apoi lasam la racit. Impartim compozitia in doua si ungem doua din cele trei foi.

Crema:

Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte. Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece apoi o adaugam in 50 ml de lapte si o dizolvam la foc mic (nu se fierbe!). Dam de pe foc si adaugam cateva linguri din laptele condensat peste gelatina. Amestecam dupa fiecare lingura. Adaugam apoi gelatina peste restul de lapte condensat si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam mierea si vanilia si amestecam.

Batem smantana pentru frisca si treptat o adaugam peste compozitia de lapte condensat.

Pe un platou asezam un blat uns cu ciocolata iar deasupra intindem jumatate din crema. Eu am montat inelul de tort in jurul blatului. Peste crema asezam cel de-al doilea blat uns cu ciocolata si restul de crema. Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pana preparam glazura.

Glazura:

Topim ciocolata la foc mic imreuna cu frisca si untul. Lasam sa se raceasca pana ajunge la consistenta unei smantani groase. Intindem glazura pe tort (fara a imbraca si margimile) si dam la frigider pana se intareste.

Marginile tortului le finisam cu frisca batuta si apoi ornam dupa preferinte. Eu am ornat doar cu cateva moate de frisca.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca