Initial nu aveam de gand sa postez reteta de aceea nu am facut poze in timp ce l-am preparat. Dupa ce l-am ornat mi-a placut cum a iesit si am zis sa-l pun pe site. M-am inspirat de multe ori din retetele postate pe site si ma inspir in continuare.
Este un desert pt. cei care nu tin post..
pt blat
pt. crema
pt. ornat
Blatul il pregatim astfel: separam galbenusurile de albusuri; batem albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul batand incontinuu dupa care punem faina, galbenusurile frecate cu uleiul si un praf de sare si esenta de migdale,amestecand cu o paleta de sus un jos.
Intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt adaugam amestecul si-l introducem in cuptorul preincalzit . Facem testul scobitorii ca sa vedem cand e gata.
Intre timp punem la fiert apa si zaharul pt. sirop.Cand se raceste se adauga esenta de rom.
Crema de trufe si rom o pregatim conform instructiunilor de pe pachet.
Blatul rece se taie in 3 parti, se insiropeaza , se pune crema intre blaturi si se lasa la rece pana a doua zi.Eu l-am facut seara si l-am ornat a doua zi dar daca-l faceti dimineata puteti sa-l ornati dupa-masa.
Glazura de ciocolata se face astfel: se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste, separat intr-un alt vas punem laptele , untul ,frisca nebatuta , zaharul si aducem pana la punctul de fierbere; adaugam peste ciocolata topita mestecand incontinu.
Adaugam glazura pe tort si de jur imprejur ornam cu frisca batuta.