E un tort care a avut mare succes! Simplu si gustos!
Punem faina, cacao si pudra impreuna intr-un vas si lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri si batem cu mixerul la o viteza mare, albusurile pana se face o spuma mai densa apoi adaugam zaharul cate o lingura pe rand, mixand bine la fiecare adaugare. Apoi punem si galbenusurile, unul cate unul, micsoram viteza la mixer si adaugam restul de ingrediente avand grija sa nu se "desumfle" compozitia. Punem compozitia intr-o forma cu diametrul de 24 cm, care in prealabil am pus foaie de copt, si punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25-30 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand e gata, scoatem blatul pe o tava si il lasam sa se raceasca.
Intre timp preparam crema si o lasam sa se raceasca si ea (crema o gasiti http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-patiserie-42817.html) Batem smantana cu zaharul si vanilia pana devine o compozitie groasa, punem deoparte putina ptr decor si restul il amestecam cu crema de patiserie. Asezam din compozitie peste blatul de tort si lasam la frigider cca 2 ore pana devine rigid.
Ptr prepararea cremei de ciocolata: topim ciocolata in bainmarie, adaugam zaharul, laptele si coniacul impreuna si amesetcam pana devine omogen. Apoi punem si untul, pe rand cubuletele, si amestecam pana se topeste untul si crema e uniforma. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam peste tort pana se acopera complet.
Decoram cu frisca (sau dupa preferinta) si punem la frigider. E de preferat de servit in ziua in care a fost preparat.
1
Stiti cum sa verificati temperatura corecta la o ciocolata topita?! Temperatura trebuie sa fie undeva in jur de 30-31C si daca nu avem termometru, putem verifica punand putina ciocolata pe buze, exact! de ce?! ptr ca buzele sunt sensibile si acesta e si un mod de a verifica daca copilul nostru are temperatura! (cel putin eu asa fac):) acest truc l-am invatat de la un chef la tv in grecia.