Tort cu ciocolata si crema

de Doralinda in Torturi, 5 Mar 2013 | 5413 vizualizari

 

E un tort care a avut mare succes! Simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 3 linguri faina cu praf de copt incorporat
  • 4 linguri cacao ( eu am folosit 70%)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • Ptr crema:
  • 250 gr crema de patiserie (http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-patiserie-42817.html)
  • 125 gr frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • Ptr crema de ciocolata:
  • 115 gr ciocolata desert ptr topit
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura coniac
  • 85 gr unt nesarat taiat in cuburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema:

Punem faina, cacao si pudra impreuna intr-un vas si lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri si batem cu mixerul la o viteza mare, albusurile pana se face o spuma mai densa apoi adaugam zaharul cate o lingura pe rand, mixand bine la fiecare adaugare. Apoi punem si galbenusurile, unul cate unul, micsoram viteza la mixer si adaugam restul de ingrediente avand grija sa nu se "desumfle" compozitia. Punem compozitia intr-o forma cu diametrul de 24 cm, care in prealabil am pus foaie de copt, si punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25-30 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand e gata, scoatem blatul pe o tava si il lasam sa se raceasca.

Intre timp preparam crema si o lasam sa se raceasca si ea (crema o gasiti http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-patiserie-42817.html) Batem smantana cu zaharul si vanilia pana devine o compozitie groasa, punem deoparte putina ptr decor si restul il amestecam cu crema de patiserie. Asezam din compozitie peste blatul de tort si lasam la frigider cca 2 ore pana devine rigid.

Ptr prepararea cremei de ciocolata: topim ciocolata in bainmarie, adaugam zaharul, laptele si coniacul impreuna si amesetcam pana devine omogen. Apoi punem si untul, pe rand cubuletele, si amestecam pana se topeste untul si crema e uniforma. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam peste tort pana se acopera complet.

Decoram cu frisca (sau dupa preferinta) si punem la frigider. E de preferat de servit in ziua in care a fost preparat.

TIPS-URI

1

Stiti cum sa verificati temperatura corecta la o ciocolata topita?! Temperatura trebuie sa fie undeva in jur de 30-31C si daca nu avem termometru, putem verifica punand putina ciocolata pe buze, exact! de ce?! ptr ca buzele sunt sensibile si acesta e si un mod de a verifica daca copilul nostru are temperatura! (cel putin eu asa fac):) acest truc l-am invatat de la un chef la tv in grecia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada