Acest tort l-am pregatit cu mare drag pentru tatal unui prieten de familie :X
Blat: Se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma (la viteza maxima pentru 10 minute) ,treptat se adauga ulei ,dupa care se pune faina ,praful de copt si cacaoa si se amesteca cu un tel de jos in sus pana se incorporeaza totul foarte bine.Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 15-20 minute.Cand blatul este gata se lasa la racit .
Crema: Se pune o oala cu apa pe foc ,cu un vas deasupra ,se pune untul in vas si ciocolata amara ,dupa cateva minute se pune si ciocolata cu crema de portocale si se lasa la topit ,amestecand din cand in cand.Intre timp branza de mascarpone se mixeaza bine cu esenta si cand ciocolata s-a topit si racit bine se adauga peste ,se continua sa se mixeze pana devine totul cremos,se da la rece pana la momentul folosirii.
Sirop: Se pune zaharul ,apa si coaja de la o portocala intr-o oala pe foc cand da in clocot se adauga si esenta si se lasa la fiert pana se topeste zaharul.
Blatul racit se taie in doua,prima parte se aseaza pe platou si se insiropeaza bine,se pune crema si se intinde bine dupa care s epresoara fulgi de ciocolata.Se aseaza si cealalta parte de blat,se insiropeaza bine dupa care se da la rece 5 minute.Dupa care se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust.