Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura

de SimonaP in Torturi, 4 Iun 2013 | 6015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de bergamota
  • Pentru crema:
  • 250 g zmeura
  • 200 g mascarpone
  • 100 g frisca lichida
  • agar-agar
  • 100 g zahar
  • Pasta de zahar:(se face cu o zi inainte)
  • 1 lingura gelatina
  • 6 lingura apa
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri miere
  • 500 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura:

Preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri apa minerala, esenta de bergamota si se adauga peste albusuri.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga in compozitia de oua.
La sfarsit adaugam faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare crema:
Facem un pireu din 200 g zmeura, strecuram de seminte si amestecam cu zahar pe foc,pana acesta se dizolva complet.
Adaugam praful de agar si fierbem 1-2 minute la foc mic.
Dupa ce se raceste amestecam pireul de zmeura cu mascarpone si frisca lichida.
Adaugam si restul de zmeura intreaga in crema si amestecam usor.
Lasam crema la rece timp de o ora.

Preparare pasta de zahar:
Gelatina si apa se amesteca putin, se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga untul si mierea, se amesteca usor pana se dizolva.
Se pune zahar pudra intr-un castron ,am pus pentru inceput 350g, se adauga amestecul lichid, se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.
Cand nu se mai poate amesteca ,se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana cand devine ca un aluat si nu se mai lipeste de maini.
Se inveleste in folie si se lasa la rece pana a doua zi.
Inainte de a imbraca tortul cu pasta de zahar se lasa la temperatura camerei aproximativ 1-2 ore, apoi se framanta bine cu mainile umezite putin.

Asamblare si decorare tort:

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, apoi se insiropeaza cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de bergamota.
Pe un platou asezam primul blat, crema de zmeura si cel de-al doilea blat.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de unt, apoi il invelim cu  pasta de zahar.
Deasupra decoram cu floricele facute tot din pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu nuca si aroma de portocale