Tort cu ciocolata

de laylalala in Torturi, 4 Iul 2010 | 4570 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 300 gr ciocolata alba
  • 500 gr unt
  • 400 ml lapte
  • 2 lingurita esente de vanilie
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina forme dorite de tort.
Pentru blat bate ouale cu zaharul. Topeste la bain-marie ciocolata alba cu untul si laptele, apoi lasa-le putin sa se raceasca.Incoropreaza in amestecul cu ciocolata, esenta de vanilie apoi toarna aceasta compozitie peste galbesnusuri si mixeaza totul pana la omogenizare.Separat, amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi incorporeaza-le in ingredientele ude.Toarna compozitia rezultata in forme si da totul la copt 35-45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca apoi taie-le in 2-3 straturi, cum doreste fiecare.
Pentru crema, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin.Bate frisca intr-un vas apoi incoropreaza ciocolata.Umple blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul cu aceasta.Tortul se poate lasa asa sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)