Tort cu ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 7 Sep 2013 | 30815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • un vf. cutit sare

Crema cu ciocolata cu lapte

  • 200 gr ciocolata cu lapte (Primola, am folosit eu)
  • 200 ml frisca lichida

Crema cu ciocolata alba

  • 200 gr ciocolata alba
  • 160 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • un plic intaritor pentru frisca

Decor

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr unt (de calitate!)
  • o lingura cacao
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de rom
  • trufe tocate grosier
  • nuca prajita, tocata
  • bomboane Toffifee

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100 ml cafea preparata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Mod de preparare tort cu ciocolata.

Blat.

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul.

Preincalzeste cuptorul.

Adauga-le peste albusuri, apoi pune si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand cu o lingura, de jos in sus.

Tapeteaza o forma de tort (cu diametrul de 20 cm) cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si coace blatul la foc mic pentru 30-35 minute. Fa testul cu scobitoarea sa fii sigur ca blatul este copt.

Scoate-l pe un gratar si lasa-l la racit.

Crema cu ciocolata cu lapte.

Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana ce se omogenizeaza. Lasa amestecul la racit apoi baga-l la frigider pentru cateva ore sau si mai bine peste noapte.

Crema cu ciocolata alba.

Se procedeaza ca si la crema precedenta, doar ca din cantitatea de ingrediente data (frisca e mai putina .

Decor.

Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele, cacaua cernuta, zaharul pudra, si amesteca pana ce se omogenizeaza apoi adauga untul si amesteca in continuare. Da la rece peste noapte.

A doua zi mixeaza, pe rand, fiecare dintre cele 3 creme pana capata consistenta ferma. In cea cu ciocolata alba adauga intaritorul de frisca si putina esenta si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

In crema pentru decor adauga putina esenta de rom. Lasa cremele deoparte si prepara siropul.

Caramelizeaza zaharul si stinge-l cu 100 ml apa. Pune la foc mic, adauga coaja de lamaie si lasa sa dea un clocot. Opreste focul, adauga esenta de rom, cafeaua gata preparata si raceste bine siropul.

Asamblare.

Taie blatul in trei parti egale.

Insiropeaza primul blat, intinde crema de ciocolata cu lapte, aseaza al doilea blat, insiropeaza, intinde crema alba, apoi aseaza si ultmul blat si insiropeaza-l. Imbraca tortul intr-un strat subtire de crema, tapeteaza dupa imaginatie peretii tortului cu nuca si trufe iar cu restul de crema, bucati de nuca si bomboane Toffifee orneaza partea superioara.

TIPS-URI

1

Frisca lichida folosita de mine era indulcita. Daca folositi neindulcita adaugati zahar pudra dupa gust

2

Folositi ciocolata de calitate, nu vrac.

3

Crema cu unt, in caz ca vi se taie, o reparati rapid punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si mixati in continuare. Se repara imediat; apoi o dati la rece doar putin, cat sa capete consistenta dorita; nu o lasati sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure