Crema cu ciocolata cu lapte
Crema cu ciocolata alba
Decor
Sirop
Mod de preparare tort cu ciocolata.
Blat.
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul.
Preincalzeste cuptorul.
Adauga-le peste albusuri, apoi pune si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand cu o lingura, de jos in sus.
Tapeteaza o forma de tort (cu diametrul de 20 cm) cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si coace blatul la foc mic pentru 30-35 minute. Fa testul cu scobitoarea sa fii sigur ca blatul este copt.
Scoate-l pe un gratar si lasa-l la racit.
Crema cu ciocolata cu lapte.
Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana ce se omogenizeaza. Lasa amestecul la racit apoi baga-l la frigider pentru cateva ore sau si mai bine peste noapte.
Crema cu ciocolata alba.
Se procedeaza ca si la crema precedenta, doar ca din cantitatea de ingrediente data (frisca e mai putina .
Decor.
Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele, cacaua cernuta, zaharul pudra, si amesteca pana ce se omogenizeaza apoi adauga untul si amesteca in continuare. Da la rece peste noapte.
A doua zi mixeaza, pe rand, fiecare dintre cele 3 creme pana capata consistenta ferma. In cea cu ciocolata alba adauga intaritorul de frisca si putina esenta si mixeaza pana obtii consistenta dorita.
In crema pentru decor adauga putina esenta de rom. Lasa cremele deoparte si prepara siropul.
Caramelizeaza zaharul si stinge-l cu 100 ml apa. Pune la foc mic, adauga coaja de lamaie si lasa sa dea un clocot. Opreste focul, adauga esenta de rom, cafeaua gata preparata si raceste bine siropul.
Asamblare.
Taie blatul in trei parti egale.
Insiropeaza primul blat, intinde crema de ciocolata cu lapte, aseaza al doilea blat, insiropeaza, intinde crema alba, apoi aseaza si ultmul blat si insiropeaza-l. Imbraca tortul intr-un strat subtire de crema, tapeteaza dupa imaginatie peretii tortului cu nuca si trufe iar cu restul de crema, bucati de nuca si bomboane Toffifee orneaza partea superioara.
1
Frisca lichida folosita de mine era indulcita. Daca folositi neindulcita adaugati zahar pudra dupa gust
2
Folositi ciocolata de calitate, nu vrac.
3
Crema cu unt, in caz ca vi se taie, o reparati rapid punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si mixati in continuare. Se repara imediat; apoi o dati la rece doar putin, cat sa capete consistenta dorita; nu o lasati sa se intareasca.