blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un praf de sare si cand se intaresc se pune praful de copt si se bate bine. Separat galbenusurile se freaca cu indulcitorul,apa,uleiul si faina. Apoi se amesteca cu albusurile avand grija sa nu se lase.
Eu n-am avut forma de inimioara pentru copt dar am pus hartie de copt in tava mare de aragaz si am pus blatul in forma de inima cu o lingura.
Se da la cuptor si cand e rumen se incearca cu o scobitoare daca e copt.
crema:
Se amesteca faina cu amidonul si cu 100ml de lapte iar restul se pune sa fiarba. Cand clocoteste se pune compozitia amestecand repede cu telul. Se lasa la racit apoi se freaca untul spuma adaugand budinca,indulcitorul si esentele.
Blatul se taie in doua se insiropeaza cu putina cafea neindulcita si se pune jumatate din crema.
Capsunile se spala se rup coditele apoi se taie felii si se pun peste crema. Se pune cealalta parte de blat insiropata si se intinde crema ce a ramas.
Capsunile pt ornat se spala se rup coditele,se taie si se orneaza tortul cu ele. Se face gelatina cum scrie pe pliculet,adaugand cateva picaturi de indulcitor si se pune calda peste capsuni. Frisca se bate cu esenta de vanilie si indulcitor si se orneaza tortul dupa imaginatie.