De curand a fost ziua sotiorului meu drag si scump si m-am gandit multa vreme ce tort sa-i fac de ziua lui. Pana la urma, pentru ca aveam si capsuni si un compot de piersici adus de el din Franta, m-am gandit sa fac un tort mai racoros, de vara, combinat cu ciocolata. Foarte bun!
Blatul:
Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza iar. Adaugam uleiul, apoi faina, amestecand incet. Jumatate din blat il punem pe hartia de copt, apoi in restul adaugam ciocolata topita la microunde. Il adaugam si pe acesta in tava de copt, amestecandu-l usor cu blatul alb, dupa imaginatie. Coacem la 170 grade.
Crema:
Laptele se fierbe. Adaugam galbenusurile frecate bine cu zahar, apoi amidonul. Amestecam continuu cu telul de mamaliga pana incepe sa se intareasca. Lasam la racit. Batem frisca pana se intareste, apoi o adaugam in crema de lapte rece. Hidratm gelatina dupa instructiunile de pe plic si o adaugam cremei, amestecand-o bine.
Asamblare:
Blatul il punem intr-o forma cu margini detasabile si il insiropam putin cu zeama din compotul de piersici. Peste, turnam jumatate din crema, apoi piersicile taiate sferturi si iar crema. Deasupra cremei punem piscoturile inmuiate in compot, dupa imaginatia fiecaruia, lasand loc liber intre ele. Capsunii taiati jumatati ii asezam printre piscoturi. Preparam pliculetul de tort-jelle dupa instructiunile de pe plic si il turnam peste capsuni. Dam la rece de pe o zi pe alta.