Tort cu capsuni , piersici si ciocolata

de alinutzika in Torturi, 20 Iun 2012 | 3339 vizualizari

 

De curand a fost ziua sotiorului meu drag si scump si m-am gandit multa vreme ce tort sa-i fac de ziua lui. Pana la urma, pentru ca aveam si capsuni si un compot de piersici adus de el din Franta, m-am gandit sa fac un tort mai racoros, de vara, combinat cu ciocolata. Foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 ciocolata cu lapte
  • Pt. crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 1 compot de piersici
  • 2 pliculete gelatina
  • Pt. decor:
  • capsuni
  • piscoturi
  • zeama de la compotul de piersici
  • 1 plic tort-jelle rosu
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni , piersici si ciocolata:

Blatul:

Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza iar. Adaugam uleiul, apoi faina, amestecand incet. Jumatate din blat il punem pe hartia de copt, apoi in restul adaugam ciocolata topita la microunde. Il adaugam si pe acesta in tava de copt, amestecandu-l usor cu blatul alb, dupa imaginatie. Coacem la 170 grade.

Crema:

Laptele se fierbe. Adaugam galbenusurile frecate bine cu zahar, apoi amidonul. Amestecam continuu cu telul de mamaliga pana incepe sa se intareasca. Lasam la racit. Batem frisca pana se intareste, apoi o adaugam in crema de lapte rece. Hidratm gelatina dupa instructiunile de pe plic si o adaugam cremei, amestecand-o bine.

Asamblare:

Blatul il punem intr-o forma cu margini detasabile si il insiropam putin cu zeama din compotul de piersici. Peste, turnam jumatate din crema, apoi piersicile taiate sferturi si iar crema. Deasupra cremei punem piscoturile inmuiate in compot, dupa imaginatia fiecaruia, lasand loc liber intre ele. Capsunii taiati jumatati ii asezam printre piscoturi. Preparam pliculetul de tort-jelle dupa instructiunile de pe plic si il turnam peste capsuni. Dam la rece de pe o zi pe alta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni , piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

ULTIMELE COMENTARII

Valind

Booked Coral Villa through https://coral.aktis.villas and everything went perfectly! The site is convenient, the registration process took only a couple of minutes. The villa turned out to be even better than on the photo: spacious rooms, stylish interior and stunning ocean view. Especially liked the pool and the private access to the beach. I recommend this site for those who appreciate comfort and reliability.

Beachfront Villa

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100