Daca tot este sezonul capsunilor, de ce nu as presta si eu un tort delicios? Am vazut pe aici atatea retete incat am zis sa aduc si eu varianta mea de tort cu capsuni.
Mai intai pregatim capsunile.
Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat.
Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor.
Frecam 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si putina sare, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam si apoi punem peste restul de lapte caldut.
Fierbem crema la foc incet amestecand continuu pana se ingroasa, apoi ridicam de pe foc si dam la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta.
Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si le incorporam in crema racita.
Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului, apoi jumatate o amestecam cu crema si jumatate o oprim pentru ornat.
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa, apoi o punem la foc mic si mestecam continuu pana se dilueaza si o turnam fierbinte peste crema amestecand bine cu mixerul sa se omogenizeze.
Scurgem capsunile de lichidul lasat si le amestecam usor, cu o paleta de lemn, in crema.
Scufundam piscoturile prin siropul rezultat de la capsuni, tapetam o tava de cozonac cu folie si incepem sa asamblam: un rand de piscoturi, un rand de crema pana la epuizarea acestora.
Mie mi-au intrat trei randuri de piscoturi si doua de crema.
Dam la frigider pana se intareste gelatina, apoi rasturnam pe platou, indepartam folia si ornam cu frisca si capsunile oprite.
1
Se pot folosi capsunile si sub forma de pasta, mixandu-le cu blenderul si amestecandu-le cu frisca.