Desert tort cu capsuni

de Merisor in Torturi, 23 Mai 2013 | 55961 vizualizari

 

Daca tot este sezonul capsunilor, de ce nu as presta si eu un tort delicios? Am vazut pe aici atatea retete incat am zis sa aduc si eu varianta mea de tort cu capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni:

Mai intai pregatim capsunile.

Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat.

Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor.

Frecam 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si putina sare, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam si apoi punem peste restul de lapte caldut.

Fierbem crema la foc incet amestecand continuu pana se ingroasa, apoi ridicam de pe foc si dam la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta.

Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si le incorporam in crema racita.

Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului, apoi jumatate o amestecam cu crema si jumatate o oprim pentru ornat.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa, apoi o punem la foc mic si mestecam continuu pana se dilueaza si o turnam fierbinte peste crema amestecand bine cu mixerul sa se omogenizeze.

Scurgem capsunile de lichidul lasat si le amestecam usor, cu o paleta de lemn, in crema.

Scufundam piscoturile prin siropul rezultat de la capsuni, tapetam o tava de cozonac cu folie si incepem sa asamblam: un rand de piscoturi, un rand de crema pana la epuizarea acestora.

Mie mi-au intrat trei randuri de piscoturi si doua de crema.

Dam la frigider pana se intareste gelatina, apoi rasturnam pe platou, indepartam folia si ornam cu frisca si capsunile oprite.

TIPS-URI

1

Se pot folosi capsunile si sub forma de pasta, mixandu-le cu blenderul si amestecandu-le cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra cu capsuni