Tort cu capsuni

de angyb in Torturi, 16 Mai 2012 | 3439 vizualizari

 

15 mai 2 ani de cand sunt impreuna cu omul cel mai important din viata mea.Sufletul meu pereche!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 4 oua
  • 50g ciocolata
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 6 linguri de faina
  • Crema:
  • 500 ml de frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 2 lg de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Pentru inceput topim pe bain marie 200 g ciocolata alba cu aproximativ 200 ml frisca. Cand ciocolata este topita dam la rece.

Blatul: Separam ouale. Topim pe bain marie ciocolata dupa care o adaugam la galbenusuri si amestecam bine. Separat batem spuma albusurile. Adaugam zaharul batand mereu, dupa care turnam amestecul de gabenus cu ciocolata, faina si drojdia. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:Taiem cubulete capsuni si ii punem intr-o strecuratoare adaugam zaharul si punem o farfurie dedesubt pentru sirop.

Mixam frisca ramasa pana cand isi dubleaza volumul, adaugam amestecul de ciocolata alba mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca care o vom folosi pt.a decora tortul. In cantitatea ramasa punem capsunile taiate marunt.

Siropul: Punem la foc siropul scurs de la capsuni impreuna cu apa si zaharul pana cand se ingroasa putin.

Asamblarea:Taiem blatul in trei. Blatul 1+sirop 1/2 crema capsuni,blatul 2 +sirop si restul de crema de capsuni ultimul blat +sirop dupa care decoram cu frisca ramasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota cu fructe