Tort cu capsuni

de angyb in Torturi, 16 Mai 2012 | 3589 vizualizari

 

15 mai 2 ani de cand sunt impreuna cu omul cel mai important din viata mea.Sufletul meu pereche!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 4 oua
  • 50g ciocolata
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 6 linguri de faina
  • Crema:
  • 500 ml de frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 2 lg de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Pentru inceput topim pe bain marie 200 g ciocolata alba cu aproximativ 200 ml frisca. Cand ciocolata este topita dam la rece.

Blatul: Separam ouale. Topim pe bain marie ciocolata dupa care o adaugam la galbenusuri si amestecam bine. Separat batem spuma albusurile. Adaugam zaharul batand mereu, dupa care turnam amestecul de gabenus cu ciocolata, faina si drojdia. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:Taiem cubulete capsuni si ii punem intr-o strecuratoare adaugam zaharul si punem o farfurie dedesubt pentru sirop.

Mixam frisca ramasa pana cand isi dubleaza volumul, adaugam amestecul de ciocolata alba mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca care o vom folosi pt.a decora tortul. In cantitatea ramasa punem capsunile taiate marunt.

Siropul: Punem la foc siropul scurs de la capsuni impreuna cu apa si zaharul pana cand se ingroasa putin.

Asamblarea:Taiem blatul in trei. Blatul 1+sirop 1/2 crema capsuni,blatul 2 +sirop si restul de crema de capsuni ultimul blat +sirop dupa care decoram cu frisca ramasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mena29 1

18.05.2012, 20:52

La multi ani!

Sim0na 1

18.05.2012, 22:53

Multi Ani fericiti impreuna!!! Tortul este superb!

angyb 1

19.05.2012, 07:40

Multumesc mult la toate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata