Un tort tare bun, l-am facut prima data si a avut succes!
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praful de copt de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa cu diametrul de 16 cm. Dam la cuptorul preincalzit 40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.
Crema: 300 ml lapte cu zaharul, fructele confiate taiate bucati si vanilia se pun la fiert, amidonul se dizolva cu laptele ramas, cand clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu. Crema o facem cand este rece blatul.
Glazura: 150 ml suc si zaharul se pun la fiert, amidonul se dizolva cu sucul ramas. Cand fierbe se toarna amidonul si amestecam continuu. Lasam la racorit putin.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in 4 (3 taieturi). In tava in care am copt blatul se pune o parte de blat apoi crema si tot asa pana terminam. Punem tortuletul in frigirer. Scoatem tortul din forma si il glazuram, ornam cu ciocolata alba .
1
Se pot folosi si fructe proaspete.