Bilutele mele de branza au fost de fapt niste biloaie ca le-am facut cam mari, dar una peste alta a iesit foarte gustoasa.
Pentru blat
Pentru bilute:
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma impreuna cu sarea, adaugam zaharul treptat si obtinem o bezea destul de tare. Punem galbenusurile unul cate unul, amestecand incet, apoi treptat uleiul, esenta si la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Tapetam tava cu ulei si presaram faina, nu am pus hartie de copt din cauza branzei.
Rasturnam blatul in tava. Eu am folosit o tava de 24/36 cm.
Facem bilutele amestecand branza cu zaharul, coaja de lamiae si esenta, frecam intens pentru omogenizare, apoi adaugam grisul, satafidele cre au stat la hidratat in apa si oul.
Pe un platou presaram nuca de cocos, luam cate o lingura din compozitia de branza si formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos si le asezam distantat in blat.
Mie mi-au iesit 28 de bilute si am ajuns la concluzia ca trebuia sa folosesc o tava mai mare deoarece le-am pus prea aproape una de alta si pe alocuri s-au unit.