Blat:
1. Puneti berea si untul intr-un vas pe foc mic 5 min.
2. Topiti ciocolata intr-un vas. Adaugati putin (cam 2 linguri) din amestecul de bere si unt pete ciocolata topita.
3. Bateti albusurile cu 1/4 din zaharul tos si galbenusurile cu restul de zahar tos.
4. Adaugati amestecul de bere si unt peste galbenusuri si mixati bine, puneti si zaharul brun.
5. Cerneti faina peste amestecul de la pasul 4 si mixati bine. Adaugati si bicarbonatul stins + praful de copt.
6. Adaugati si ciocolata topita in mixul cu galbenusuri si amestecati.
7. Incorporati si albusurile in compozitie utilizand o spatula.
8. Puneti compozitia intr-o tava cu diam. 24 cm tapetata cu hartie de copt.
9. Dati tava la cuptor 60 min la 180 °C.
Crema:
1. Puneti berea intr-un vas la foc mic.
2. Adaugati ciocolata taiata in bere si invartiti pana se topeste.
3. Trageti vasul de pe foc, puneti smantana si invartiti.
4. Tineti vasul in mana deasupra flacarii si continuati sa invartiti inca 3 min.
5. Opriti focul si adaugati esenta de rom.
Asamblare:
1. Taiati blatul in 2 sau 3 dupa ce s-a racit complet.
2. Puneti crema.
3. Puneti deasupra alunele zdrobite.
1
Folositi ciocolata de calitate. Eu am folosit pentru crema niste ciocolata cumparata de fii-mea... si crema nu a iesit cum trebuia :(
2
Puteti face mai multa crema :P