Tort cu ananas

de Andreea Baraboi in Torturi, 7 Sep 2014 | 7981 vizualizari

 

Cum astazi am avut in casa un sarbatorit foarte important pt noi am pregatit acest tort pt a simti ca este sarbatoare. La multi ani tata socru si numai bine iti uram noi copii tai Andreea si Doru !

 

INGREDIENTE

  • blat pandispan
  • 7 oua
  • 210 faina
  • 210 zahar
  • o lingurita PRAF DE COPT
  • o lingurita sare
  • un borcan ananas insiropat
  • 700 g frisca lichida
  • pasta de martipan
  • creion de scris alimentar
  • Flori din pasta de zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Blatul:

Am batut ouale cu zaharul pt 30 minute pana ce isi tripleaza volumul. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea pe care am adaugat-o peste spuma de oua in 3 reprize amestecand cu un tel de sus in jos. Intr-o tava de 26 cm care pe fundul tavii am pus hartie de copt si bordurile le-am uns cu unt.

Am dat blatul la cuptor pt 40 minute la foc potrivit. Am lasat sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa si apoi l-am scos afara unde l-am lasat pana a  doua zi ca sa il pot taia mai bine. Am taiat blatul in 3 straturi si am inceput sa il pregatesc.

Am batut frisca lichida pana cand s-a intarit destul de bine. Am lasat la scurs ananasul intr-o sita.

Incepem cu primul strat de blat peste care adaugam frisca si bucatele de ananas si asa continuam pana la ultimul blat, atat blatul de deaupra cat si bordurile le acoperim cu frisca.

Pe bordurile tortului l-am acoperit cu stelute de frisca care le-am facut cu poshul. Am adaugat pe tort flori din pasta de zahar si am folosit pasta de martipan care am colorat-o cu colorant alimentar pe care am scris pe ea LA MULTI ANI cu un creion alimentar tot din zahar. Am lasat la frigider pana la ora de servire !

POFTA BUNA !

TIPS-URI

1

usa cuporului nu trebuie sa se deschida in primele 25 minute deoarece nu va creste destul de pufos.

2

NU AM INSIRPOAT BLATUL DEOARECE L-AM SERVIT PE SEARA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort rulada de caise cu ciocolata