Tort cu ananas

de Andreea Baraboi in Torturi, 7 Sep 2014 | 8161 vizualizari

 

Cum astazi am avut in casa un sarbatorit foarte important pt noi am pregatit acest tort pt a simti ca este sarbatoare. La multi ani tata socru si numai bine iti uram noi copii tai Andreea si Doru !

 

INGREDIENTE

  • blat pandispan
  • 7 oua
  • 210 faina
  • 210 zahar
  • o lingurita PRAF DE COPT
  • o lingurita sare
  • un borcan ananas insiropat
  • 700 g frisca lichida
  • pasta de martipan
  • creion de scris alimentar
  • Flori din pasta de zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Blatul:

Am batut ouale cu zaharul pt 30 minute pana ce isi tripleaza volumul. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea pe care am adaugat-o peste spuma de oua in 3 reprize amestecand cu un tel de sus in jos. Intr-o tava de 26 cm care pe fundul tavii am pus hartie de copt si bordurile le-am uns cu unt.

Am dat blatul la cuptor pt 40 minute la foc potrivit. Am lasat sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa si apoi l-am scos afara unde l-am lasat pana a  doua zi ca sa il pot taia mai bine. Am taiat blatul in 3 straturi si am inceput sa il pregatesc.

Am batut frisca lichida pana cand s-a intarit destul de bine. Am lasat la scurs ananasul intr-o sita.

Incepem cu primul strat de blat peste care adaugam frisca si bucatele de ananas si asa continuam pana la ultimul blat, atat blatul de deaupra cat si bordurile le acoperim cu frisca.

Pe bordurile tortului l-am acoperit cu stelute de frisca care le-am facut cu poshul. Am adaugat pe tort flori din pasta de zahar si am folosit pasta de martipan care am colorat-o cu colorant alimentar pe care am scris pe ea LA MULTI ANI cu un creion alimentar tot din zahar. Am lasat la frigider pana la ora de servire !

POFTA BUNA !

TIPS-URI

1

usa cuporului nu trebuie sa se deschida in primele 25 minute deoarece nu va creste destul de pufos.

2

NU AM INSIRPOAT BLATUL DEOARECE L-AM SERVIT PE SEARA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

08.09.2014, 11:09

La multi ani socrului tau! . Imi place tortul!

Andreea Baraboi 1

08.09.2014, 12:22

Multumesc

mihaelar63 1

12.01.2017, 00:43

Grozav tortul felicitari entru felul cald de a fi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu rubarba si merisoare (fructe goji) Dukan