Tort cu 2 creme

de gaby_gabytza in Torturi, 2 Feb 2014 | 5997 vizualizari

 

tortul l-am facut de revelion doar ca iam facut poza dupa ce am mancat prima cifra din an :)).Pentru blat m-am inspirat de la Timea :-*

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 8 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • 25 linguri faina
  • un praf sare
  • crema
  • 500 ml frisca
  • 300 ml smantana
  • 2 ciocolate negre
  • 50 ml compot de prune
  • 4 prune din compot
  • decor
  • frisca
  • bombonele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 creme:

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Dupa adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare, uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si rasturnam peste albusuri amestecand cu o lingura cu miscari usoare pana se incorporeaza

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 3 felii

Crema: intr-un ibric adaugam smantana si punem pe foc iar cand s-a incalzit adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca bine. Mixam frisca bine dupa care o impartim in doua

Adaugam crema de ciocolata in una din cele doua si mixam pana se omogenizeaza .In a doua adaugam prunele (curatate de pielita si pisate) si compotul, apoi mixam pana se omogenizeaza

Asamblare: - asezam prima foaie (eu am insiropat cu compot) adaugam crema cu ciocolata din care oprim si pt decor dupa adaugam a doua foaie crema a 2 a si deasupra ultima foaie si insiropam. Cu crema ramasa imbracam tortul cu un strat subtire de crema si decoram cum dorim.

Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel