Tort crema de zahar ars

de nadiuta123 in Torturi, 3 Feb 2012 | 4563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU CARAMELIZAT:
  • 1 cana zahar.
  • PENTRU CREMA:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • PENTRU BLAT:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita se intinde bine in toata cratita si pe margini si se lasa la racit.

Se amesteca cu telul ingredientele pentru crema dupa care se adauga in cratita si se coace 25 de minute(mie mi-a luat 30-35 minute pentru ca am aragaz electric).

Se face un blat simplu: se bat albusurile cu zaharul spuma, se adauga si restul de ingrediente amestecand bine .Se scoate din cuptor cratita cu crema facuta pe jumatate si se adauga si blatul pentru inca 20-25 de minute. Gata facuta se lasa la racit in cratita in care a fost facuta dupa care se rastoarna pe un platou.

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa preferinta cu frisca si fructe(eu am lasat-o neornata ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat