Blatul albastru:
Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.
Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu laptele. Adaugati colorant alimentar pana obtineti culoarea dorita si amestecati usor cu o lingura.
Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 25 min sau pana cand trece testul scobitorii si se lasa la racit.
Blatul 2:
Procedam la fel ca la blatul albastru fara sa adaugam colorant alimentar.
Crema 1
Topim ciocolata alba cu 150 ml frisca lichida si o lasam la racit.
Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Apoi o incalzim putin ( sa nu treaca de 40 C)
Pasam capsunile fin ( eu am folosit blenderul) si adaugam peste ele gelatina.
Separat mixam restul de frisca cu esenta de vanilie, adaugam ciocolata alba, apoi adaugam capsunile amestecand usor cu o spatula.
Crema 2
Fierbem fructele pana se leaga siropul lasat.
Punem gelatina la hidratat timp de 10 minute in 200 ml apa rece.
Frisca se bate spuma.
Gelatina se incalzeste putin ( sa nu treaca de 40 C) si se amesteca cu iaurtul.
Toate ingredientele se amesteca bine impreuna pana se omogenizeaza
Asamblare:
1. Tava ( diametru de 28 cm) in care au fost coapte blaturile se tapeteaza cu folie aliementara se aseaza blatul albastru, il insiropam cu putin compot de prune, turnam prima crema si dam la frigider 2 - 3 ore.
2. Blatul 2 se taie in 2, asezam o parte peste prima crema, turnam si crema a 2 -a, terminam cu blatul ramas. Se da la frigider 2 -3 ore.
3. Glazura se pregateste conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste tort so se omogenizeaza.
4. Frisca se bate spuma impreuna cu putin colorant alimentar si se orneaza pe margine.
Pofta mare!