Tort Constantin si Elena

de Corinuta in Torturi, 21 Mai 2011 | 6927 vizualizari

 

La multi ani draga mama! La multi ani tuturor celor cu numele Elena sau Constantin! Sa va dea Domnul multa bucurie, sanatate si liniste sufletesca!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 130 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 300 g capsuni
  • suc de fructe sau zeama din compot ptr insiropat blatul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Constantin si Elena:

Se bat bine ouale, apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se mai bate pana se topeste. Se cerne faina peste ouale batute si se inglobeaza cu grija. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa blatul sa se raceasca 2 ore sau pana a doua zi, apoi se taie in doua. Se insiropeaza cu suc de fructe.

Se bate frisca, se adauga mascarponele pe rand cate o lingura si se mixeaza pana se incorporeaza bine - daca intoarceti bolul cu susul in jos sa nu cada din bol. Se spala capsunile, se lasa deoparte 3-4 bucati, restul se feliaza si se pun pe 2 prosoape de hartie care sa absoarba sucul din ele.

Se aseaza un strat de frisca pe blat si se niveleaza bine, apoi se pun felii de capsuni, se pune inca un strat de frisca, se acopera cu blat si se imbraca tortul cu frisca ramasa. Deasupra se pun capsunile intregi iar pe marginii felii de capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Constantin si Elena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioara