Tort ciocolatos

de alldaycooking in Torturi, 1 Aug 2012 | 6238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 gr ciocolata
  • 90 gr unt
  • 100 ml apa fierbinte
  • 120 gr faina
  • 2 oua
  • 10 gr praf de copt
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata
  • 1 cana zmeura (congelata)
  • 3 linguri de lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Pentru blat am topit in cuptorul cu microunde untul si cele 150 gr ciocolata.Imediat le-am amestecat cu apa fierbinte, Le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat cele 2 oua. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incorporat in compozitia cu ciocolata. Am turnat compozitia obtinuta intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si tapetata cu putina faina. Aam copt la 180 grade Celsius pana cand a trecut proba cu scobitoarea.

Pentru crema am topit ciocolata in 200 ml smantana dulce timp de 1 minut la putere maxima in cuptorul cu microunde. Am lasat la frigider pana cand crema a fost rece si incepuse sa se intareasca putin. Am mixat crema de ciocolata pana cand s-a ingrosat.

Blatul racit l-am taiat pe orizontala si am obtinut 3 discuri. Pe prima felie de blat am presarat 1/2 din cantitatea de zmeura,  apoi 1/2 din crema. Am procedat la fel cu celalalt disc si restul de zmeura si crema de ciocolata. Aam acoperit cu cel de-al treilea disc de blat. Deasupra am turnat glazura rezultata din cele 50 gr ciocolata topite in 3 linguri de lapte.

Am lasat la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

28.09.2012, 19:02

Splendid tortulet ai preparat! La Muuulti Ani si numai bucurii iti doresc draga mea!

alldaycooking 1

28.09.2012, 20:10

Multumesc frumos pentru mesajele pentru ziua mea!

CEOFIOFI 1

03.10.2012, 22:30

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ''Amalia''