Tort ciocolatos

de ionela2682 in Torturi, 29 Mai 2011 | 3718 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat(diametrul 26 cm )avem nevoie de :
  • 8 oua
  • 9 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 3-4 lg ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Sirop:
  • 5 lg zahar se topesc ,se adauga 1 1/2 apa rece=>se lasa sa se raceasca
Decor:
  • frisca lichida batuta spuma in care adaugam 2-3 lg cacao si putin lapte rece.
Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

-albusurile batute spuma cu putina sare,adauga zaharul si mixam  pana obtinem  bezea

-galbenusurile se amesteca cu 3-4 lg ulei si cacao

-se combina cele doua compozitiii,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia

-se toarna in tava de tort cu dimensiunea de 26 cm

-se coace pana trece testul scobitorii

-frisca se bate spuma tare
 
-ciocolata se topeste si se adauga in frisca

-se adauga 1 pachet de unt la temperatura camerei si esenta de rom

-se omogenizeaza compozitia
-se asambleaza tortul :

-prima foaie insiropata=>1/2 din crema cu ciocolata=> foaia a 2-a insiropata =>restul de crema =>foaia a 3-a insiropata =>imbracam in frisca +cacao.

-ornam tortul dupa bunul plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Cars