O reteta destul de simpla, de sezon si foarte gustoasa. Reteta de baza era fara capsuni si era mai gustoasa conform mofturosilor mei carora nu le plac fructele. Am vrut sa-i pacalesc si nu prea mi-a iesit, DARR... mai mult pentru noi iubitorii de fructe.
Blatul:
Am separat galbenusurile de albusuri.Galbenusul se freaca bine cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare. Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare si o lingura de lamaie (cand intorci bolul cu susul in jos nu trebuie sa cada, stiti voi ca la bezea).Peste galbenusuri se adauga treptat albusul, nucile macinate si pesmetul amestecand usor de sus in jos .Nucile eu am inpartit caditatea in doua si o parte am macinat-o fin, iar cealalta parte ceva mai mare .
Am pus compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor cam 35 min. la 190de grade, pana trece testul scobitorii.
Cand se raceste bine blatul tai partea de deasupra si cu manutele te apuci si scobesti bine interiorul blatului avand grija sa nu gauresti marginile ori fundul. Eii...firimiturile rezultate din scobire le dai deoparte si te apuci sa bati frisca in care adaugi iaurtul cand s-a intarit bine.Daca iti place poti pune mai mult iaurt .Pui si capsunile taiate marunt (la mine stiti voi din ce cauza),dar voi le puteti taia mai mare si de asemenea puteti pune mai multe.
Peste frisca astfel aranjata adaugi blatul de tort rezultat din scobire.Cu aceasta compozitie am umplut blatul .
Am ornat cu frisca. Deasupra am pus capsunile peste care am pus gelatina.Am dat la frigi pana s-a intarit si am ornat cu frisca pe margini.
Fluturasii i-am desenat cu creionul pe o foaie de hartie de copt si apoi am desenat peste sablon cu ciocolata topita pe aburi