am facuta cest tort pt un foarte bun prieten al nostru, pe care cu adevarat il putem numii PRIETEN, la multi ani ionute!
sursa http://bucataria-gabrielei.blogspot.com/2010/01/tort-de-mere.html
pt blat:
pt crema:
pt glazura:
pt decor:
pentru inceput pregatim marul, pe care il decojim si il taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in 50 gr de suc de mere, 10 ml suc de lamaie si 1 lingura de zahar si lasam pana se inmoaie marul.
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, untul la temperatura camerei si apoi faina.
Tapetam o forma de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.
Batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa.
Batem frisca cu o lingura de zahar pudra.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece, dupa care incorporam si marul taiat cubulete si stafidele pe care le-am inmuiat in sucul de mar si lamaie.
Turnam crema peste blat.
Pregatim glazura:
Rupem ciocolata, o punem intr-un ibric impreuna cu frisca si untul si lasam pana se topeste coicolata si se formeaza glazura.
Turnam glazura peste crema, apoi ornam cu frisca in forma de lumanare.