Tort "la metru"

de marcelika in Torturi, 16 Feb 2013 | 12037 vizualizari

 

am facut acest tort de ziua indragostitilor, dar nu trebuie sa fie o zi speciala pentru a face ceva dulce familie

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar pentru blaturi
  • 6 linguri cu zahar pentru sirop
  • 10 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • esenta rom
  • razatura de lamaie
  • ulei ptr uns tavile
  • un plic crema lamaie "dr.oetker"
  • un plic crema ciocolata " dr oetker"
  • un plic frisca
  • 750 ml lapte pentru creme si frisca
  • 3 plicuri glazura decor de ciocolata sau lamaie (imi place mai mult)
  • zahar pudra pentru creme
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "la metru":

Separam albusurile de galbenus, mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celalte 4 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se intareste (daca intoarcem castronul nu cade albusul). In galbenusurile batute adaugam o lingurita de razatura de lamaie si 2 linguri cu faina si amestecam incet, dupa care le punem peste albusurile batute impreuna cu restul de faina si amestecam incet cu lingura.

Aprindem focul la cuptor sa se incalzeasca, ungem cu putin ulei 2 tavi de chec, punem hartie de copt pe fundul lor si impartim compozitia in cele doua forme. Pentru una din forme in compozitie adaugam cele 2 linguri de cacao. Le bagam la cuptor si le verificam abia dupa ce incepe sa miroasa in cuptor a copt, cu proba scobitorii.

Intre timp facem siropul din 700 ml apa, 6 linguri de zahar, esenta de rom si razatura de lamaie (il fierbem pana scade la 600 ml).

Facem si cremele respectand instructiunile de pe plic. Dupa ce se coc checurile le lasam sa se raceasca pe un gratar, le taiem in felii egale si luam una cate una, le insiropam si le dam cu crema alternand (una alba, una maro). Eu le-am pus in vase de yena deoarece se mai scurge glazura.

Ddupa ce le-am "lipit" le bagam o jumatate de ora la frigider sa se raceasca un pic dupa care facem glazura "decor" si le glazuram. Puteti sa topiti si ciocolata la bain-marie (in vas cu apa fiarta) dar sa adaugati si ulei (2-3 linguri), pentru luciu.

Ornati cu frisca dupa vreo 2-3 ore, cand se intareste glazura.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "la metru"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Torta della nonna (Tarta bunicii)