Si....noi continuam cu sarbatorile...pe 07/01/2014 fiind Craciunul pe vechi(la mine in familie se sarbatoreste)La multi ani!!!!
Si iubitorilor de ciocolata propun acest tort :)
Intr-un castron punem zaharul,vanilia,ouale,si un pic de sare.Le batem la mana(nu electric) pana obtinem o crema spumoasa.
Faina cernita o amestecam cu cacao si adaugam la oua.Adaugam si untul topit.
Amestecam.
Pregatim o forma de tort cu peretii detasabili.Taiem o bucata de hartie de copt si o udam,dupa care o stoarcem si acoperim forma de tort.Fiind uda e mai usor de manevrat.
Dupa ce am pus hartia de copt varsam aluatul si bagam la cuptor la 180° cam 25-30 minute.Controlam cu scobitoare,trebuie sa iasa uscata.
Cand e gata o scoatem,lasam un pic sa se raceasca,o scoatem din forma si o punem pe platou.
Glazura
Intre timp pregatim glazura.Intr-un bol punem zaharul ,lingura de apa si zeama de lamaie.Amestecam.
Topim si ciocolata la bagnomaria.
Taiem tortul in 8 parti egale.
Fiecare portie o ornam in felul urmator:
Cu glazura alba desenam forma unui bradut(eu am folosit o punga,ca sa fac gaurica cat mai mica :) );inauntru bradutului il umplem cu ciocolata,desupra decoram cu bombonele,bilute sau cum preferim.La baza bradutului in mijloc facem o gaura cu cutitul si introducem un savoiard,ca sa dea impresia de trunchi de bradut.
Dupa ce am ornat toti bradutii lasam sa se usuce.
Mie mi-a iesit foarte bun si aratos.