Tort Black & White

de _Alina_ in Torturi, 31 Mai 2012 | 5581 vizualizari

 

A fost ziua unui om extraordinar de muncitor, iubitor si de incapatanat cand vine vorba de convingerile lui :) Tatal meu! Stiind cat de mult iubeste dulciurile ;)) i-am facut o surpriza dulce, cremoasa si (de)menta :))

 

INGREDIENTE

  • Blat Negru:
  • 8 galbenusuri
  • 3/4 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 35 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 30 g unt
  • 100 ml lapte
  • Blat Alb:
  • 8 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 5 g praf de copt
  • 75 ml lapte
  • 30 g unt
  • Italian Frosting:
  • 1 cana zahar tos
  • 100 ml apa
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 2 lg zahar tos
  • 80 g unt (la temperatura camerei)
  • cateva picaturi de esenta
  • Crema de ciocolata:
  • 3 galbenusuri
  • 20 g ciocolata amaruie
  • 1 lg cu varf smantana
  • 3/4 cana frosting italian
  • Decor:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • Sirop
  • 2 linguri sirop de menta
  • 280 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Black & White:

Blat Negru

1. Punem ciocolata, untul si laptele intr-un vas la foc mic in care amestecam pana la dizolvarea ciocolatei si untului.

2. Batem galbenusurile cu zaharul pana aceastea isi dubleaza volumul si capata culoare deschisa.

3. Adaugam ciocolata topita (ajunsa la temperatura camerei) peste galbenusurile batute si amestecam bine.  

4. Peste mixul de la pasul 3 adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa cernute si omogenizam.

5. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm tapetata cu hartie de copt.

6. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 190°C timp de 30 min (sau pana trece testul scobitorii).

7. Scoatem blatul si lasam la racit.  

Blat Alb

1. Punem untul si laptele intr-un vas, la foc mic pana ce untul se  topeste.

2. Batem albusurile spuma adaugand zahar putin cate putin.  

3. Cernem, putin cate putin, faina amestecata cu praful de copt in albusurile batute si incorporam cu ajutorul unei spatule de sus in jos.   

4. Incorporam in compozitie si untul topit impreuna cu laptele.

5. Punem compozitia intr-o tava cu diam. 24 cm tapetata cu hartie de pergament si dam la cuptor, la 190°C, 35-40 min.    

Frostingul italian

1. Punem intr-un vas zaharul (1 cana) si apa. Amestecam pana ce zaharul se dizolva. Lasam pe foc siropul pana ce acesta formeaza bule la suprafata si se ingroasa.  

2. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, peste care adaugam cele 2 linguri de zahar, batem in continuare pana compozitia devine sidefie. 

3. Turnam siropul fierbinte, putin cate putin, peste albusuri si batem pana acestea capata consistenta.  

4. Batem albusurile pana cand din fierbinti devin caldute.

5. Adaugam untul in compozitia calduta si batem pana ce acesta se incorporeaza.

6. Adaugati cateva picaturi de esenta (eu am pus 5 pic esenta de menta).  

7. Dati crema la frigider pana in momentul in care o folositi.

Crema de ciocolata:

1. Punem ciocolata la topit pe bain-marie.

2. Adaugam galbenusurile in ciocolata topita si batem bine (tot pe baia de aburi) ~ 5 min.

3. Incorporam si smantana si mai lasam 3 min pe aburi.  

4. Luam vasul cu crema de pe aburi si lasam la racit.

5. Dupa ce s-a racit complet incorporam frostingul (si el racit) in crema de ciocolata complet racita.

Decor:

1. Puneti zaharul cu apa intr-un vas pe foc.

2. Amestecati pana ce zaharul s-a dizolvat, siropul incepe sa se ingroase si prinde culoare aurie.

3. Lasati putin sa se raceasca (2-3 min), dupa care cu ajutorul unei linguri faceti forme pe o hartie de pergament.  

Asamblare:

1. Taiati blatul alb in doua parti egale.

2. Puneti o felie din blatul alb pe farfurie, insiropati-o cu siropul format din menta si apa si lasati 2 min asa.

3. Puneti 1/2 din crema de ciocolata pe blat.

4. Puneti blatul negru, insropati-l si puneti crema ramasa.

5. Puneti si cealalata felie de blat alb si insiropati-o.

6. Dati la frigider macar 1 h (daca nu 3-4 ;). 

7. Imbracati tortul in frostingul italian.

8. Decorati cu zahar ars.

TIPS-URI

1

Decoratiunile din zahar ar fi bine sa le faceti cu 45 min - 1 h inainte de a taia tortul. Eu le-am facut cu 1 zi inainte si s-au cam pleostit :(

2

Mai mule imagini din timpul prepararii gasiti aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Black & White" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de visine