Un tort deosebit pentru o ocazie deosebita...
Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, cacaoa, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in forma de tort tapetata cu hartie pergament si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se verifica cu scobitoarea. Se lasa la racit , apoi se taie in trei.
Se insiropeaza foile pe rand.
Crema:
Punem la beau-marin ciocolata si frisca, lasand sa se topeasca ciocolata, adaugam baileys dupa ce am tras de pe foc.
Incorporam si untul batut spuma la mixer in compozitia cu ciocolata numai dupa ce s-a racit complet. Punem la rece pana montam tortul.
Glazura:
Punem frisca pe foc la beau-marin, topim si untul in ea, avem grija sa nu fiarba, luam de pe foc si adaugam lichiorul. O lasam la racit si o turnam numai rece pe prajitura.
Ornam dupa dorinta...e delicios!